Prima Pagina Android Pentru prima oara in ultimii ani, Android-ul incepe 2013 cu o scadere...

Pentru prima oara in ultimii ani, Android-ul incepe 2013 cu o scadere a cotei de piata

  In SUA Android OS-ul are peste 50% din piata smartphone-urilor, iOS-ului fiind la 15 puncte procentuale in urma sa, la mare distanta clasandu-se BlackBerry OS si Windows Phone. La inceputul anului 2013 cota de piata a Android OS a inregistrat o scadere de 1.3 puncte procentuale fara de ultimul trimestru fiscal a anului trecut, Apple inregistrand o crestere de 3.5 puncte procentuale. Cresterea celor de la Apple a fost inregistrata pe fondul pierderilor inregistrate de Android, BlackBerry, Windows Phone si Symbian, BlackBerry OS avand cea mai mare pierdere, de 1.9%.

  iOS si Android OS detin peste 90% din cota de piata a smartphone-urilor din SUA, insa aceasta este prima oara cand Android-ul inregistreaza o scadere, semn ca preferintele consumatorilor s-au schimbat usor. Lansarea HTC One si Samsung Galaxy S IV va genera cu siguranta o schimbare pozitiva pentru producatorii de terminale Android, insa Apple o poate contra cu un iPhone 5S lansat in vara si un iPhone ieftin lansat in toamna acestui an. Deocamdata nu exista statistici globale si nu se stie cum au evoluat sistemele in restul lumii.

 • Amfetamin

  Galaxy S IV ai vrut sa zici,cred ca.

 • NeveR

  Incep sa isi dea seama astai cu Androidul cum sta treaba…
  Cine prefera un sistem care da crash-uri si cand iti e lumea mai draga te face de ras :)) ?
  Cred ca multi sau convins in legatura cu Andoridul si o sa se mai convinga …

 • Claudiu daniel

  Invazia roboteilor se transforma in hemoragie ! Si desigur majoritatea fiind din gama ieftina e normal ca majoritatea sa fie dezamagita si lamurit√£ ca robotelul trebuie sa mai fie ” uns” ! Si multi decid sa dea un ban dar sa elimine unele probleme …