Samsung incearca sa breveteze tehnologia pinch to zoom

  V-am spus chiar ieri ca Microsoft incearca sa breveteze tehnologia pinch to zoom in timp ce oficiul pentru brevete de inventie si marci din SUA incearca sa invalideze un brevet al Apple. Microsoft nu este singura companie care incearca sa inregistreze aceasta tehnologie, peste Apple, cei de la Samsung avand exact aceeasi intentie. Avand in vedere ca e putin probabil ca brevetul celor de la Apple sa fie invalidat, Microsoft si Samsung fac eforturi zadarnice, insa nu le impiedica nimeni sa incerce.

  Dorinte acestor companii de a breveta aceasta tehnologie demonstreaza totusi cat de importanta este ea pentru terminalele mobile actuale, iar oricine reuseste sa o “fure” de la Apple are o arma extrem de puternica impotriva companiei din Cupertino. Deocamdata Apple se lupta sa isi pastreze brevetul de inventie si cel mai probabil va reusi sa faca acest lucru, altfel tehnologia ar putea ajunge in mainile companiilor Microsoft ori Samsung.

13 COMENTARII

  1. Tin minte in 2007 cand am vazut prima data un iphone si avea chestia asta sa faci zoom “pinch to zoom” , am ramas masca … nu mai vazusem niciodata un telefon sa faca asa ceva … Mi se pare nesimtire ce incearca sa faca samsung , de ce nu dezvolta si ei propria lor metoda .

  2. Pe telefoane nu exista pinch to zoom pana la iphone dar microSoft o avea implementata in surface(vorbesc de masa touch ) inaintea iphone-ului ..

  3. Daca apple detine aceasta tehnologie, cum de o foloseste samsung( de microsoft nu zic nimic)???
    Totusi?! Nu v-ati intrebat de unde au permisiunea sa o foloseasca?

  4. Cum adica “ar putea ajunge in mainile companiilor”, nu este deja la competitori? In 2009 am vazut telefoane htc cu wm 6.1 care faceau asta, nu la fel de bine ca iphone, dar totusi.