Andy Rubin renunta la conducerea echipei care dezvolta Android OS in cadrul Google

  Andy Rubin, fost angajat al Apple in anii ’90,  a condus timp de aproape un deceniu echipa care dezvolta Android OS in cadrul Google. Sub conducerea sa Android OS a devenit cel mai utilizat sistem de operare pentru terminale mobile, insa asta nu il motiveaza sa isi continue munca. Avand pozitia de SVP in cadrul Google, Andy Rubin se va concentra pe alte proiecte in cadrul companiei, echipa care dezvolta Android OS ramanand sub conducerea lui Sundar Pichai, omul care a adus lumii browserul Google Chrome.

Having exceeded even the crazy ambitious goals we dreamed of for Android—and with a really strong leadership team in place—Andy’s decided it’s time to hand over the reins and start a new chapter at Google. Andy, more moonshots please!nGoing forward, Sundar Pichai will lead Android, in addition to his existing work with Chrome and Apps. Sundar has a talent for creating products that are technically excellent yet easy to use—and he loves a big bet.

  Decizia lui Rubin este interesanta si trebuie sa va aduc aminte ca anul trecut Scott Forstall a parasit conducerea echipei care dezvolta iOS-ul in cadrul Apple. Practic oamenii care au contribuit intr-o foarte mare masura la dezvoltarea celor mai utilizate sisteme de operare pentru terminale mobile au parasit functiile de conducere din cadrul companiilor la care erau angajati si se anunta lucruri interesante in viitor. Daca la Apple Jony Ive se va ocupa de iOS, la Google Sundar Pichai isi asuma un rol foarte important si va fi interesant de vazut cum va evolua Android-ul in viitor.

1 COMENTARIU