Samsung Galaxy S IV vs iPhone 5 (Video)

[youtube]http://youtu.be/ihGMrrf-WlE[/youtube]

  Daca tot a fost prezentat Samsung Galaxy S IV aseara, era normala o comparatie cu terminalul iPhone 5 al celor de la Apple, iar in imaginile dina cest articol aveti cele doua dispozitive. Diferenta dintre ecranele terminalelor este de 1 inch, mai mica decat in trecut, insa per total la terminalul Samsung regasiti mai mult spatiu pentru a viziona continut, insa dispozitivul este mai greu de utilizat cu o singura mana. In ceea ce priveste design-ul iPhone-ul castiga fara drept de apel, Samsung avand o foarte mare problema in a face terminale atractive din punct de vedere vizual.

28 COMENTARII

  1. Pai daca tu crezi ca castiga samsungul la design e dreptul tau sa crezi asta. Insa ca intotdeauna majoritatea face diferenta. Si iphone ul castiga clar. Sincer prefer chiar iphone 4 in defavoarea a orice android. Nu ma intereseaza eye scroling draci laci. Nu o sa faca decat sa va incurce si o sa le dezactivati toti. Exceptand anumite jocuri sunt mult mai fiabile aplicatiile pe iphone 4 decat pe sgs3. Asta si designul face toti banii. Singurul lucru care nu imi place e ca nu au pus radio in iphone.

  2. Pai daca atat ii duce capul. Daca spun ca nu-mi place design-ul parca i-as injura de mama, nu pot sa o inteleg pe asta. E parerea mea, nu-mi place design-ul, arata cheap si cand il tii in mana simti ca e cheap, asta e, nu trebuie sa injuri, dar ma rog. Poate or fi platiti de Samsung sa trolleze pe bloguri, am inteles ca se practica des chestia asta.

  3. Ce balarie… Au pus o “multime de functii” inutile. eyes nu stiu ce, si hand nu stiu cum pentru ce? O sa para interesant in primele 2 saptamani, apoi iti dai seama ca are 12 cores si 32 gb ram care nu ajuta la nimic. Tot cu lag-uri si bug-uri, tot un sistem de operare de nimic si un design care inspira natura moarta. Tineti-va fratilor itelefonu in buzunar, nu dati banii pe chinezarii care nu incap nici in papornita;)

  4. Samsung inca nu a invatat o lectie, si anume ca pune o gramada de functii nefolositoare, functii pe care oamenii le dezactiveaza sau nu le mai folosesc dupa primele cateva zile sau saptamani. Sau poate ca ei stiu asta, si o fac intentionat, pentru a “arunca praf in ochii” orbilor. Fara functiile astea, nefolositoare asa cum sunt, probabil ca telefoanele samsung nici nu ar fi bagate in seama. Ambalaj colorat, insa continut gol, cam asa se rezuma si telefonul asta.

  5. Zaone eu inteleg perfect ce spui si sunt de aceeasi parere cu tine. E clar ca nu degeaba se vinde iphone ul atat de bine. Am si un android apropo pentru cei care zic ca nu as sti ce inseamna androidul. Il folosesc fix ca sa rasp la telefon si sa mai ascult radio cateodata f rar. Hai ca inteleg suntem noi nebuni de dam banii pe ele si pupam apple in fund. Ideea e ca pe langa noi mai sunt extrem, extrem de multi care fac asta in pofida pretului ridicat. Acum e greu de crezut ca suntem toti nebuni. Sgs 4 se va vinde intr o oarecare masura pt ca lumea nu testeaza inainte , se duc ca oile..- as dori un telefon cu cele mai tari specificatii ..aa pai ia l pe asta. Logic ca il lauda pe al lui dupa ca doar nu o fi prost sa recunoasca ca a dat 600 de e aiurea. Eu le as face altceva la astia cu android le as da un iphone o sapt de proba in timp ce folosesc si androidul si vedem dupa ce se intampla.

  6. Personal imi place design-ul si cred ca se va vinde foarte bine. Inca nu a ajuns sa fie (re)folosit in 3 (si curand 4 generatii) high-end ca la iPhone. Daca unii il vor cumpara este o alta discutie si nu e cazul de polemici. Tendinta este spre ecrane din ce in ce mai mari, chiar daca ne place sau nu, chiar daca intelegem sau nu fenomenul. Important e sa apreciem concurenta pentru ca ea naste inovatie. In loc sa cautam puncte slabe (ex:plastic,software) mai bine sa privim atuurile deoarece Apple va fi nevoita sa vina pe piata cu ceva mai atragator si destept. Mi-ar placea de la Apple o carcasa curbata de Liquidmetal, un Smart Dialing implementat in soft, chiar si senzorul de amprenta daca blocheaza sa nu poti face restore in DFU si astfel sa inhibe furtul telefoanelor. Adica functii noi, frumoase sau utile. Samsung incearca chestii noi, e timpul sa inoveze si Apple.

  7. Cat s-a stat la coada la telefonul asta:)? M-a distrat porcaria aia cu degetul. Incercati chestia aia pe un autobus 😉 Sunt de acord cu Zaone, majoritatea telefoanelor android arata ieftin. Chiar am intrebat pe cativa : de ce va trebuie telefon dualcore, quadcore, etc. Ziceau ca pt jocuri si sa ruleze enspe’ aplicatii deodata. Ca doar bateria tine…Astept ubuntu phone si Firefox phone. Parca acolo s-a mai miscat lumea.

  8. hai sa fim seriosi acum, telefonul arata prea bine, si cine are nevoie sa foloseasca telefonul cu o singura mana? nimeni! acum ceva timp toti o tineau sus si tare ca 3.5 inch este perfect, a aparut iphone 5 cu ecran de 4″, acum nu mai este caramida, este “revolutionar”, daca lansa apple ceva similar cu o multime de functii, care intr-adevar sunt revolutionare, precum ale SIV-ului, nu mai era “inutil”… este “incredibil” “suberb” revolutionar”

  9. Sunt utilizatori care se plicitisesc repede de un gadget. Faptul ca androidul ofera posibilitatea de asi personaliza si seta telefonul dupa propriul gust ii face sa-l aleaga. Iar pentru unii chiar nu conteaza aspectul ci doar hardware-ul si caruta de functii.
    Sunt si utilizatori care-si cumpara ei componentele si-si fac un calculator pe masa sau intr-o ladita de zarzavaturi …. nu-i intereseaza aspectul ci doar ca hardware-ul ala este overclock-at la maxim, ii merg cele mai noi jocuri si are un milion de functii. Bravo lor. Fiecare sa-si cumpere dupa gust si posibilitati. Cel mai important lucru este ca exista concurenta si piata este diversificata astfel incat exista device-uri ptr toate gusturile.

  10. Eu nu mai zic nimic ca e inutil. Doar atat vreau sa le folositi in paralel o saptamana si doar atunci va veti da seama de diferenta. Asta ar fi 1.
    2. O sa fac o mica paranteza. Exista ceasuri de mana de 50 de lei ( sa nu zic de 10) care au super multe functii, multe nefolositoare de care nu te va interesa vreodata. Si exista ceasuri ca seiko, tissot, longiness care fac acelasi lucru. Evident ca arata timpul la fel nu e nici o diferenta in asta. Exista parfumuri de 10 lei si exista parfumuri de 200-300 de lei. Exista carcase la telefoane care arata ca o opera de arta si exista carcase din plastic uzuale. Toate fac exact acelasi lucru depinde de perceptia ta asupra lucrurilor. Dar ca sa iti dai seama exact, pana nu o sa le aveti pe amandoua in acelasi timp nu o sa va dati seama de diferenta.

  11. Si totusi…ecranul e punctul central al unui telefon. Cel mai mult ma intereseaza ce vad. Iar pe 5 inch se vede fratilor. Hai Apple cu un ecran si tu…fir-ar sa fie. Se poate, umbla la bezel…si nu va fi mai mare telefonul…S4 e mai mic la dimensiuni decat S3 (4.8 inch) si totusi are 5 inch la ecran…deci se poate! Hai Apple!!!!!!!

  12. @Justme:Uite ca eu am folosit o spatamana un iphone, si nu mi-as schimba nici galaxy-ul meu s2 plus cu el ( era un 4s). De ce? Pentru functiile care ii lipsesc Ios -ului, pentru widget-urile care iti fac viata mai usoara si navigarea prin meniuri mai rapida, care iti aduc feed-uri sau notificari direct pe ecran, la alegere. Aplicatiile apple sunt superioare, recunosc, de asta mi-am si cumparat ipad (asta si faputl ca era singura tableta cu rezolutie asa mare la vremea respectiva, am ipad 3). Dar pentru functiile de care eu personal am nevoie pentru telefon, avantajul asta dispare. Nu Ma joc pe telefon, nu am nevoie de gimmickuri pentru vreme sau to-do listuri cu tot felul de brizbrizuri care sunt dragute-dar-ineficiente, atata vreme cat am widgeturi pentru asta, care isi indeplinesc scopil cu o singura privire aruncata pe ele sau un simplu click.
    Daca mi-as lua un iphone maine? Da, daca as avea nevoie de doua telefoane. Daca as schimba androidul pe iphone? Nu. Daca as schimba ipadul pe o tableta android? Iarasi nu.

    E chestie de gust, oameni buni, intelegeti asta, si e loc pentru toate gusturile in piata. Da, designul s4 e jalnic, dar sunt oameni care nu cauta in primul rand asta la un telefon. Nu exista telefonul perfect. Pentru mine de exemplu perfect ar fi designul 4s, cu ecranul s4, cu si cu os combinat intre IOS si android. Specificatiile tehnice chiar nu ma intereseaza asa tare, atata vreme cat softul ruleaza fluid. Fireste, o astfel de combinatie nu exista si poate nu va exista niciodata, asa ca ramane ca fiecare sa aleaga ce i se potriveste mai bine.
    Oricum, fanboymul unora, indiferent ca e pro-mar sau pro-robotel, e trist, in opinia mea.Si din pacate il gasesti peste tot, pentru unii zici ca se termina lumea daca le jignesti brandul care le sigura codependenta.

  13. misto butonul home al iphone-ului din imagine! 🙂
    Intradevar depinde de gusturi nu de brend cum fac toi fanboy care ii ridica in slavi pe producatori. Nu inteleg la ce trebuie un procesor atat de mare?As fi bucuros daca as putea lua componentele din el si sa le pun in pc dar totusi n-are smartu’ putere de pc.Anyway!Mult,prost,si fara rost

  14. Pe mine ce mă deranjează cel mai mult este căci nici un producător nu adaugă ceva wow ((super tare ) ceva nemaipomenit,ceva ce nu sa mai văzut.De ce mi-aș dori toate acestea?
    Vreau sa văd daca Apple are ceva ascuns sau se va simți învinsă,dacă are puterea să zică:da asta este intradevar o funcție utila si revoluționară.Deși sunt posesor iPhone 5 si sunt mulțumit de cum funcționează telefonul,țin totuși să cred ca Apple are ceva ascuns si nu vor sa implementeze pâna nu vor fi forțați să facă asta,de vândut vând oricum.
    Cât despre samsung sigur nu au șansa de a vinde cele 100 de milioane de produse care și-au propus anul acesta.Aaaaaaaa dacă sau referit la taoata gama lor cuprins toate platformele os ata poate da desi au concurenț mare anul acesta din partea tuturor producătorilor ata hardware,softwear cât si din punct de vedere al prețului,vezi Alcatel,Huawei,ZTE etc au ecrane mari hardware destul de bun la prețuri deloc rele.Să nu mai spunem că in fașa hig end au concurență mareeeeee din partea HTC One e Sony Z

  15. Svart nu e nici o problema daca iti place mai mult sgs2. Probabil ca il folosesti impreuna cu ipad , internet tethering and stuff. Insa personal prefer ceva mai mic mai de calitate si finut pe care sa il am absolut tt timpul cu mine si pe care sa nu il simt ca pe o caramida in buzunar. Exact cum am spus e chestia de gusturi. No offence fiecare e liber sa aleaga ce vrea.

  16. cum zice neamtu in lumea asta exista 2 tipuri de masinii mercedes si alte masinii exact asta sunt si cu telefoanele apple si alte telefoane tot ce ne dorim este un telefon cat mai finut si usor si pt mine apple este numarul 1 in tot….

  17. @justme: thethering la ce? Ipadul are 3g.

    Si uita-te tu oleaca dimensiunile telefonului inainte sa vorbesti de caramida. Si pune in balanta ca are ecran de 4.3 vs 3.5 ul iphonului. E chestie de gust, cum spuneam. Si, ca sa iti raspund la paranteza, ceasul meu e tissot si parfumul armani, pentru ca acolo e altceva. Tu compari un smartphone high-end cu un ceas la kilogram sau un parfum la litru. Nune aceeasi treaba. Poate ca tu ar trebui sa incerci sa folosesti un android high end inainte sa arunci vorbe de ocara.

  18. Tati crede ma ca folosesc un android high end. Adica oricum mai performant decat sgs 2. Nu imi place. Iti spun sincer la tel ala doar rasp ,ascult radio din an in paste si cateodata ca internet tethering la ipad ( zgarcit nm mai dat 100 si ceva de e in plus pt 3 g 🙂 androidul e copiat de pe ios dar nu chiar bine ca nah patente chestii. Acum e clar ca trebuie sa aiba si androidul ceva cu care sa fie in frunte. Dar widgeturile nu ma intereseaza iar alte chestii de personalizare mi se par inutile si ca idee cu cat folosesti mai multe cu atat se duce bat si resursele mai repede. Recunosc imi plac cateva chestii de la note numai ca nu am cum sa umblu cu asa ceva pe strada si nu recunosc note ul ca telefon cand e o tableta aproape. Pentru mine un telefon este ceva atent lucrat, facut cu materiale de calitate, la care aplicatiile sunt fiabile, unde update urile se intampla pe toate telefoanele odata, unde nu exista aplicatii nesuportate de anumiti prod si lista poate continua. Ma uitam la casti intr un magazin..tt ce e cu microfon e facut pt apple in proportie de 90 la suta iar pt android nimic. Pt ca fiecare tel d la android foloseste alt sistem si nu poti folosi mic ul. Nu ca asta ar conta f mult dar se aduna. Store ul de la apple, i tunes ul. libraria iar mi se par mult mai ok comp cu store ul de la android. Iar se mai aduna ceva. Touch ul la iphone e m finut decat la orice android si reactioneaza mult mai bine. Acum stiu ca se sparg imediat ca trb sa existe si dezavantaje da nah nu vreau sa bat cuie cu el.

  19. ok, atunci ajungem la ”de gustibus”

    Eu nu vreau sa renunt de pe android la widget-ul de contacte (cu scroll), la cel de feed-uri (asemenea) mai sunt vreo doua-trei care le folosesc, poate sa para ca nu e stie ce, dar e o comoditate cu care m-am obisnuit. Iarasi, detest faptul ca cei de la apple nu au implementat nicmacar simpla optiune de a inchide toate aplicatiile ce ruleaza in background. Acum, daca cineva mi-ar pune in mana un iphone si mi-ar lua androidul, nu ar fi o calamitate, dar repet, avand de ales, aleg androidul. Rezistenta la socuri e un alt aspect, si aici ar trebui sa trec pe xperia z cu un hard-cover, pentru ca precedentele mele doua telefoane au sfarsit prost, rspectiv SGS 1 a fost trimis las intalnire cu cimentul de catre fi-miu si a crapat, iar SGS3-ul a sfarsit pe post de submarin in cada, tot gratie lui.a decedat si el dupa o jumatate de an, cu toate incercarile de resuscitare de pe parcurs. Asa ca deocamdata ma multumesc cu 2+ :). Sincer, iti dau dreptate partial, sgs3-ul e cam mare, un pic incomod si cand il tii la ureche in convorbire, si cand il porti prin buzunare. Desi faptul ca e foarte subtire il ajuta destul de mult in cea din urma situatie. Ca sa rezum, pentru mine sgs 2 are dimensiunea optima, si ca device, si ca ecran (4.3). Ce nu ma multumeste e rezolutia. Dar nu ma apuc sa il schimb pentru atata lucru, nu are nici doua luni. Asa ca acum imi permit luxul sa astept sa vad ce o sa fie pe piata inainte de a-i alege succesorul. Oricum, ca acestra sa fie Iphone 5s, ar trebui un upgrade serios de functii cand va iesi ios7 si un ecran o idee mai mare.

  20. Tati eu nu contest ca nu ar fi ok si widgeturile. Se pot pune si la iphone cu jailbreak. De ce nu le a pus apple in ios fara jailbreak? Cu siguranta pentru ca incurca si mananca memorie la greu ingreuneaza alte operatii etc. Acum sistemul de notificari de la apple si badge urile mie mi se par super ok dar nu le las pornite decat la cateva aplicatii..sau deloc..ca am avut surpriza sa le las pe toate pornite inclusiv 3 g ul si in cateva ore pa baterie. Daca te prinde pe strada si trb sa dai un tel urgent sau ai uitat incarcatorul de la masina e de vis. Prefer sa intru exact cand am ceva de facut si personal imi place mult mai mult modalitatea simplista decat una aglomerata cu f multe lucruri. Ca idee exact cum ai spus e chestia de gusturi dar personal mi se pare mult m frumos un iphone decat orice android. Cel putin la ora actuala. In viitor cine stie..

  21. La scoala ii intreaba profesoara pe copii. Copii daca mergeti in padure si va intalniti cu ursul ce faceti. Ionescu – Pai fug de el. Profa – Nu nu ca fuge mai repede decat tine te prinde si te mananca. Georgescu – Ma ascund in tufis- Profa – Nu nu e bine ca te gaseste si te mananca.
    Bula – Ma sui in copac Profa — Hmm Pai se suie si ursul. – Bula Pai ma sui si mai sus in copac. – Profa Pai vine si ursul – Bula. Mai da l ” naibii” de urs ca dvs tineti cu ursul.
    Asa si noi acum fiecare cu ursul lui.