WhatsApp Messenger pentru iOS va functiona pe baza de abonament incepand din acest an

  WhatsApp Messenger este fara discutie cea mai populara aplicatie platita din App Store Romania, ea ocupand prima pozitie aproape permanent pentru mai bine de un an de zile. Aplicatia este utilizata de milioane de oameni din intreaga lume, miliarde de mesaje sunt trimise zilnic, iar creatorii sai intentioneaza sa isi schimbe politica de utilizare a ei. Pe platforme Android si Windows Phone aplicatia este disponibila gratuit insa se percepe o taxa de utilizare de 0.99$ anual, iar in iOS urmeaza sa fie implementata aceasta strategie.

  Desi aplicatia este acum disponibila la pretul de 0.89€ in App Store, in curand ea va fi oferita gratuit, iar dupa primul an de folosire utilizatorii vor fi nevoiti sa plateasca aceeasi suma pentru a o putea accesa in continuare. Suma va trebui platita anual pentru ca serviciile sa ramana active, acelasi lucru fiind implementat in celelalte platforme. Ideea celor de la WhatsApp va avea desigur succes, pentru ca suma este infima si oamenii o vor plati cu placere, avand in vedere popularitatea aplicatiei.

  Nu se stie deocamdata cand urmeaza sa fie implementat acest plan si cum vor fi tratati utilizatorii care au cumparat aplicatia cu mai putin de un an in urma, insa de indata ce apar detalii va voi anunta.

Pretul initial:
Numele:
WhatsApp Messenger

0.89

s





Developer: WhatsApp Inc.
Categoria: Social Networking


Descriere: WhatsApp Messenger is a cross-platform smartphone messenger currently available for iPhone and all other smartphones. The application utilizes push notifications to instantly get messages from friends, co…


Dimensiunea aplicatiei este: 11.0 Mb


43 COMENTARII

  1. Cand va fi cu abonament atunci platesc toti, si cei care au luat-o moca si ei care o au piratata dar si cei care au platit-o, nu vei primi codul de activare asimilat numarului tau de tel pana nu se face modesta plata, deci castigul firmei va fi cu mult mai mare si …anual, decat in prezent cand cel mult se plateste doar cand cumperi programul.

  2. Viber, Tango, Yahoo, etc.
    Evident ca suma e mica, dar principial, nu o sa platesc acei 0.89.
    Am verificat acum, in aproape 2 ani de utilizare am 1 MB de date si cateva mii de mesaje. Eu zic ca le ajunge 0.89 cu totul.

  3. Nu inteleg ce e asa populara aplicatia asta…

    LINE e mult mai bun,functii super si utile, panou timeline, LINE ar trebui sa ocupe locul I nu prostia asta de WhatsApp.. Plus ca trebuie sa pun numerele in agenda pentru a putea conversa cu cineva(nasol)

    Incercati LINE (Search in AppStore) si faceti o comparatie

  4. Raman uimit cand vad cum sar unii pentru 1euro/an.

    Cateva mii de mesaje fac doar 1euro?? Platesti mai mult abonamentul la internet pentru statul pe ym/irc si ce dracu o mai fi acum in voga…

    Moaca ingrasa, dar bine ca stai cu telefonul de 700e in buzunar…

  5. Pai ma Ionut, eu te cred ca faci parte din clasa celor care nu judeca prea mult sau nu isi pun intrebarea “De ce?” Exact, de ce sa platesc eu un euro pe an cand exista alte aplicatii care arata mult mai bine estetic, functioneaza mai bine si sunt gratuite. De ce eu sau altii care de abia avem un trai normal, sa ii imbogatim pe aia care au deja miliarde de euro de pe urma celor care inca platesc un euro pentru o aplicatie.

  6. era inevitabil ca dintr-o stire destul de banala, sa faceti voi mare “tamtam” si sa incepeti cu jigniri.. cui ii trebuie intradevar va plati, cui nu, va gasi inlocuitor..si cu asta basta, nu trebuie sa fie unu destept si celalat prost, e o chestiune de nevoi..

  7. prietene, nu intelegi notiunea de “principial” prea bine nu ? cand inca 10 iti ofera acelasi lucru cu plata la inceput sau free, iar altii s-au smecherit si s-au trezit cu banii la nas si vor acu abonament, pe unii ne deranjeaza chestia asta.
    Nu ii mai da in sus si-n jos cu 1euro sau 1000e, e vorba de altceva.

    Eu prefer sa-mi ceara 10Euro pe ea la inceput si nu 1e pe an. In prima varianta o iau, in a doua renunt la ea. Capisci ?

  8. Romanu nu se va schimba niciodata, sau cel putin mentalitatea lui; adica daca e gratis e buna si o folosim cu milioanele, dar daca tre’ sa scot 1 euro pe an, gata, 30% din clienti se vor axa pe altceva. Si eu o folosesc toata ziua, si eu am luat-o cand era gratis (nici nu stiam atunci ca in mod normal e platita, s-a intamplat pur si simplu sa fiu interesat de ea tocmai cand a fost gratis), insa m-as bucura sa ii platesc pe dezvoltatori cu 1 euro pe an, daca atat cer ei. Hai sa fim seriosi acum! stiu ca fiecare avem preferinte si optiuni, nu de asta e vorba, e vorba de comentarii si de mentalitatea din spatele lor. Stau cu speranta ca poate generatia viitoare va gandi altfel.

  9. Eu o folosesc cam rar si cu 2-3 persoane numai. O sa renunt la ea mare lucru… nu este vorba de acea suma modica / an dar nu imi pare a fi folositare cu atatea optiuni cu mesaje.

  10. asta s-o credeti voi, ca va plati cineva 99 de centi pentru ea.. cum or fost tot felul de messengeruri si aplicatii pentru iphone de-a lungul anilor gratis, asa vor migra utilizatorii catre altele.. cam asta o sa fie sfarsitul whatsapp

  11. V-ati gandit putin ca ei sunt obligati sa faca asta? De ce? Datorita numarului foarte mare de utilizatori, au si ei nevoie de servere care sa proceseze in timp cat mai rapid toate mesajele + transferurile audio/foto/video. Astfel exista 2 variante:

    1. Scade nr de clienti dar vor putea sa faca fata cu serverele actuale cerintelor clientilor
    2. Clientii incep sa plateasca aceasta taxa anuala din care ei isi vor cumpara servere + conectiuni la internet.

  12. Cui ii folosește , va plăti . Mai exista alternative mult mai interesante, dar nu la fel de populare.
    Una dintre ele e mySMS.

    Evident ca vrem calitate pe gratis, la infinit.

    Așa e romanul.. Din principiu nu plătește..

  13. Am avut norocul de a descarca aplicatia de pe Appstore cand a fost free. Odata cu trecere pe android, mi-am pus aplicatia iar la data expirarii am “Lifetime” deoarece folosesc acelasi numar de telefon, adica acelasi cont. Lucky me ^^. Sper sa ramana asa.

  14. Nu e vorba de 1$ pe an. E vorba de principiu. Din punctul meu de vedere incalca contractul cu utilizatorii care au cumparat aplicatia. Cand am dat banii pe ea, scria ca trimiterea mesajelor se face gratis. Acum trimiterea se face la 1$ pe an. E vorba de principiu si e clar ca incalca contractul. Nu conteaza ca am cumparat-o ieri sau acum doi ani. Obligatia lor era sa imi asigure utilizarea gratuita si accesul la update-uri atat timp cat aplicatia exista in appstore. Poate in alte conditii nu as fi cumparat-o. Deci m-au pacalit.

    Asa oricine poate vinde o aplicatie pe 1$ pentru ca peste cateva zile sa te trezesti ca trebuie sa platesti abonament. Daca fac chestia asta cu cei care au dat banii deja pe aplicatie, pe cuvant daca nu imi doresc sa le-o hack-uiasca baietii si sa apara in cydia. Sa ii doara

  15. Imi permit sa va etichetez “saraci” cu riscul ca voi fi banat. Aveti bani sa va spargeti in figuri? Cat e o bere in romania, la terasa, sau ce stiu eu pe unde umblati? Ia faceti 0,89€centi impartit la 366. Un matematician pe aici care sa imi dea rezultatul? Va spun eu ca nimeni nu s’a gandit la 0,00243169 centi in fiecare zi ar face 0,89€ intr’un an. Daca cineva v’ar da atat pe zi, v’ati simti jigniti, fara sa va ganditi ca ati plati whatsapp’ul an de an… Figuri, iphone (ai fân) bun, astept sa vad cum devin antipatic, asta e… Nu sunt un bogatan, dar… 89 centi nu imi schimba viata

  16. Luati-va gandul de la hackuit/cydia etc. Mesajele se transmit prin serverul lor, este o aplicatie online. E pe acelasi principiu pentru care nu apare un hack sa joci Diablo III online pe serverele Blizzard.