Apple are nevoie de un asemenea accesoriu pentru iPhone (Video)

[youtube]http://youtu.be/eDkIthBjRI8[/youtube]

  Pentru Samsung Galaxy S4 coreenii s-au gandit sa dezvolte un accesoriu pe care cred ca Apple ar trebui sa se gandeasca serios sa il dezvolte si pentru iPhone-urile proprii. Daca va uitati la clipul video de mai sus veti vedea ca vorbesc despre Samsung Game Pad, un gamepad care le va permite posesorilor de terminale Samsung sa controleze jocurile Android fara a utiliza ecranul tactil. Terminalele Samsung vor putea fi introduse in acel gamepad sau el poate fi conectat de la distanta pentru a permite controlarea unor jocuri pentru care se face streaming spre un TV, iar ideea este foarte buna.

  Pentru viitorii posesori de terminale Android acest accesoriu de 30 – 40$ va reprezenta o metoda foarte buna de a testa noile jocuri Android, problema fiind ca ele vor trebui sa devina compatibile cu gamepad-ul. Din fericire, in cazul Apple lucrurile ar putea fi mai simple, compania putand dezvolta un accesoriu care ar putea fi din start compatibil cu jocurile, insa trebuie putina dorinta. Combinand gamepad-ul si cu posibilitatea de a fac AirPlay streaming spre un Apple TV, cei de la Apple ar putea avea un dispozitiv extrem de atractiv pentru potentialii clienti.

  Desi unii spun ca Samsung se lupta acum cu producatorii de console portabile, in realitate problema este ceva mai complicata, deoarece jocurile pentru console portabile sunt mult mai complexe, desi sunt ceva mai scumpe. Viitorul gaming-ului pe terminale mobile sta in accesorii de acest gen, insa daca ele vor revolutiona aceasta industrie ramane de vazut.

8 COMENTARII

  1. Acum cateva luni scriai un articol in care spuneai ca platforma Mobile este mult mai dorita decat cea a consolelor , si ca majoritatea prefera un joc pe telefon decat pe consola..
    Cand e vorba de Samsung.. ramane de vazut .. nu?

  2. De cand cu noua mufa e varza la accesorii. Dupa jumatate de an nici macar un carkit cu incarcare lightning. Groaznic sa bagi si sa scoti mufa de fiecare data in masina. Daca mai pui si montatul/demontatul telefonului si conectarea/deconectarea unui Aux..devine un cosmar!

  3. Telefonul este destul de mare… Au mai facut si chestia asta si mai mare… Acum serios.. Cine umbla cu asa ceva pe strada sau bar?

  4. Da, pai majoritatea prefera mobilele si accesoriile de genul asta potenteaza ideea de a te juca pe mobil. Da, ramane de vazut daca vor revolutiona industria gaming-ului pe terminale mobile, sau trebuie sa-ti pun quote-uri de fiecare data cand te faci ca nu intelegi?

  5. Nici eu nu-i vad rostul. Avand USB Host oricum merg toate gamepad-urile compatibile PC. Trebuie doar un adaptor de doi bani.
    Precum zicea si autorul articolului, jocul trebuie sa fie compatibil gamepad, nu gamepadul compatibil cu telefonul.

  6. Da, iar Apple ar putea face unul compatibil din start cu orice, modificand iOS-ul, ca sa nu asteptam noi dupa dezvoltatori. Sau, ar putea implementa in Xcode o metoda simpla de a mapa butoanele unui gamepad.

  7. Ar putea si sunt convins ca o vor face dar cu o singura conditie : daca din afacerea asta castiga vre-un miliard. Din cate ii stiu, doar de dragul utilizatorilor nu o vor face. Sper sa ma insel si sa ai tu dreptate.