Prima Pagina Noutati Minuum – tastatura virtuala revolutionata (Video)

Minuum – tastatura virtuala revolutionata (Video)

[youtube]http://youtu.be/lzYCZm-ces0[/youtube]

  Minuum este un nou proiect al Indiegogo, iar initiatorii sai spera sa contribuie la revolutionarea tastaturilor virtuale in viitorul nu foarte indepartat. Daca va uitati la clipul video de mai sus veti observa ca proiectul propus de catre ei are menirea de a elimina vechile tastaturi virtuale ale terminalelor mobile si de a implementa una noua, mai mica, insa la fel de eficienta. Tastele sunt aseazate in acelasi format QWERTY, iar cu ajutorul unui sistem predictiv utilizatorii pot scrie rapid tot ceea ce trebuie sa transmita interlocutorului.

The Minuum keyboard, through its simplicity, improves your touchscreen typing. Existing keyboards leave you barely enough screen to interact with your apps, and you can’t enjoy typing on them. Minuum eliminates the visual clutter of archaic mobile keyboards by adapting the keyboard to a single dimension. What enables this minimalism is our specialized auto-correction algorithm that allows highly imprecise typing. Your typing on mobile devices is inherently imprecise—and there’s nothing wrong with that. We work with that. By reducing the keyboard to a single dimension, Minuum opens up your touchscreen space for a variety of interaction possibilities—which allows for precision-entry.

  Partea interesanta este ca tehnologia dezvoltata de catre initiatori permite utilizarea de tastaturi pe aproape orice suprafata, inclusiv pe mana umana, iar in clip aveti demonstrat totul. Proiectul a fost deja finantat de catre utilizatori, acum ramane doar ca dezvoltatorii sa utilizeze in mod eficient banii pentru a aduce pe piata un produs care sa revolutioneze modul in care tastam pe terminale mobile. Desigur ca tastatura nu va ajunge in iOS, insa chiar si asa proiectul merita atentia.

 • Alexandru

  o info pe care as dori sa o iei fara suparare: in limba romana nu exista cuvantul “revolutionata”

 • Alex

  Nu imi place ideea de nici un fel… cred ca as sta cate 30 de sec sa caut o litera…

 • @Alexandru: Really? Vreo documentatie pentru asta?

 • Alexandru

  sa stii ca nu imi doresc o polemica pe tema asta. sunt alte lucruri mai constructive care ne preocupa pe amandoi. nu trebuie sa o sa o iei asa… poti folosi cuvantul intr-un alt context de ex: “cum poate fi revolutionata o industrie” dar nu ca si adjectiv “tastatura revolutionata” poate tastarura revolutionara.

 • Radu

  Sunt prea multe dovezi pentru “auto-correct fail” pentru a te baza complet pe o predictie a cuvintelor de genul asta. Grupand literele cate 3 practic ai tastatura telefoanelor vechi pusa pe orizontala si cu un sistem predictiv mai avansat…
  Sincer nu o consider o varianta viabila de dispunere a tastelor

 • @Alexandru: Nu e nicio polemica, sunt curios de o documentatie pe tema asta, pentru ca am vazut cuvantul utilizat de destule ori prin media, si a spune ca nu exista mi se pare ciudat.

 • djcata03

  nu inteleg cum functioneaza , adica cum reuseste el sa apese pe litere distincte ca imi par cam apropiate …dar oricum nu folosesc chestia cu predictia niciodata , am dezactivat-o intotdeauna deci inutil

 • Radu

  extrem de utila, insa pentru limba romina complet inutila

 • Geo”98

  A revolutiona-> revolutionat/ revolutionata/ revolutionati/ revolutionate-> adjectiv provenit din verb la participiu… Ce-i mare scofala? De ce n-ar exista?

 • AlexandruC

  mie imi place tastatura, sper sa vina cu suport si pentru limba romana.

 • Thomas

  nu e rea ideea. dar pentru ce? nu ma impresionat.