Samsung Galaxy S4 este de 2 ori mai rapid decat iPhone 5

  Samsung Galaxy S4 a fost prezentat saptamana trecuta, a ajuns deja in mainile destulor revieweri, iar pe internet a aparut deja un prim benchmark facut pentru dispozitiv. Din pacate a fost testata versiunea cu procesor quad-core Qualcomm si nu cea cu procesor octo-core Exynoss 5, insa chiar si asa terminalul este de 2 ori mai rapid decat iPhone 5, ceea ce era de asteptat. iPhone 5 a fost cu putin mai rapid decat Samsung Galaxy S III-ul cu procesor quad-core, acum Samsung Galaxy S 4 este de 2 ori mai rapid decat iPhone 5 si evolutia este cat se poate de fireasca.

The Samsung Galaxy S 4 is twice as fast as the Samsung Galaxy S 3. Given that the Samsung Galaxy S 3 is less than a year old, that’s a remarkable achievement. I am amazed at how quickly smartphone technology is improving. The Samsung Galaxy S 4 is also twice as fast as the Apple iPhone 5. Apple has improved performance dramatically in the past (there was 2.5x increase in performance from the iPhone 4S to the iPhone 5). Will they be able to make a similar improvement for the next iPhone?

  Dacane gandim ca iPhone 5 este de 2 ori mai rapid decat iPhone 4S, atunci am putea spune ca iPhone 5S va egala Samsung Galaxy S4 in performante, insa deocamdata nu stim cat de bine se descurca versiunea cu 8 nuclee a terminalului. E putin probabil ca Samsung-urile cu Exynoss 5 sa aiba performante duble fata de cele echipate cu Qualcomm-uri quad-core, insa un plus de performante de 20 – 50% ar trebui sa existe.

54 COMENTARII

  1. Cam naspa…avand in vedere ca are dublu ram, CPU octocore….cam naspa ca numa de 2x e mai rapid…daca apple-u face un telefon octocore……le cam trebe vreo 20 de ani celor de la samsung sa faca un plastic de 2x mai rapid

  2. geez, iar mentalitate de fanboy batut in cap. Daca e mai slab ceva ca iphone, atunci toti se bucura ca ce bun e iPhone. Daca e ceva mai bun, atunci vine un destept si zice ca la ce va trebuie un telefon mai rapid ?
    Si zaone, daca ai fi citit despre acel octo core, ai fi stiut mai multe, ca e un 2 x quad, care functioneaza pentru a reduce consumul, frecvente diferite etc.
    In nici un caz nu e de 2 ori mai puternic ca snapdragonul cu 4 core-uri, ba in vreo 75% din cazuri snapdragonul e mai rapid pentru ca are frecventa mai mare.

    Iar ala de mai sus cu Apple si octocore..si 20 de ani.. e priceless…

  3. Asta este doar versiunea de US si inca alte cateva tari care are snapdragon 600 .Versiunea internationala o sa aiba exynos octacore si cred ca are un scor mai mic la benchmarkuri.

  4. Exista deja pe youtube review-uri cu S4,are lag la greu,mai ales când deschide aplicatia phone(dial),asa ca ramâne cum am stabilit. M-ar fi tentat un S4 ca al doilea telefon,dar mi-a trecut.

  5. “… iPhone 5 a fost cu putin mai rapid decat Samsung Galaxy S III-ul cu procesor quad-core… ”

    Chiar in imaginea din articol se vede altceva ! :-))

    Anyway… pana apare iphone 6 (care s-ar putea bate cu S4) apare Qualcom S800, Tegra 4….
    E greu pentru Apple ca singura sa se bata cu toate aceste companii care investesc din ce in ce mai mult si obtin niste performante uluitoare!

  6. @crocodilu: Incepi sa o dai in prosteala. Ia si vorbeste frumos, indiferent ce frustrari ai legate de Apple. Incepi sa lasi comentarii la fel de proaste ca fanii android fara creier. Ma scuzi, ai vazut benchmark-url cu octo core-ul construit pe platforma A15 si nu stiu eu? Inteleg ca vrei sa fii cel mai destept de aici, dar las-o mai moale ca incepi sa ma calci pe mine, si pe altii pe nervi, si o sa ai aceeasi soarta ca restul fanilor Android frustrati.

  7. o prostie,nu te ajuta cu nimic testele,cand in viata reala nu stai cu ele in mana sa vezi care incarca mai repede site-uri,jocuri…bla bla bla…asta e pentru moral…sau poate stati si faceti O.Q?…:)))

  8. si care e soarta aia ? Ma spui lui mama sau ce ?
    Daca nu-ti convin pareri contradictorii, poate ar trebui sa te apuci de altceva, nu de postat pe internet.

    Inteleg ca-ti plac linguselile, da parerile mele sunt de 10 ori mai la subiect ca 99% de pe aici.

  9. Presupunand ca e cu adevarat de 2 ori mai rapid nu vad la ce ar ajuta. Oricum nu este o comparatie corecta. O comparatie corecta va fi cand il vom compara cu iphone 5s.

  10. @crocodilu: Nu esti la niciun subiect, incepi sa jignesti si cu asta ma faci sa ma lipsesc de comentariile tale. Asta ca sa intelegi clar despre ce e vorba. Daca ai de gandi sa critici, fa-o fara sa jignesti pe careva, daca ai de jignit, mergi in alta parte. ok?

  11. “De ce si-ar dori cineva un tel mai rapid decat i5? Face si cartofi prajiti?”

    “Cam naspa…avand in vedere ca are dublu ram, CPU octocore….cam naspa ca numa de 2x e mai rapid…daca apple-u face un telefon octocore……le cam trebe vreo 20 de ani celor de la samsung sa faca un plastic de 2x mai rapid”

    Tie nu ti se pare ca astia merita sa fie luati peste picior ? Daca vrei sa banezi/stergi posturi anti iPhone care ti se par idioate, ce-ar fi le stergi si pe astea care depasesc limita idioteniei ?

    Eu vin aici sa citesc o stire, etc, sa vad ce mai spune lumea…si dau de copii din astia de 14 ani cu iphonul de la tata care strica tot site-ul.
    Prefer oricand un fan Android pe aici decat fanboy exagerati de iPhone.

  12. Samsung a scos un telefon foarte puternic dar vorbiți de parcă Samsung ar fi de vină că cei de la Google nu sunt capabili să scoată un sistem de operare optim.
    Ca telefon Galaxy S4 este probabil peste orice alt telefon sau cel puțin egal cu altele de pe piață, probabil dacă linux va avea un sistem de operare stabil și se va putea porta pe S4 clar că se va merita.
    Eu am un 4s și un s2, iar clar că 4s-ul este mult mai fluent decât s2, se mișcă mult mai bine. La 4s mai există lag când intri la Setări, sau uneori mai iese din aplicații.
    Deci Doamne ajută să existe vreo posibilitate ca să avem smartphone-uri la fel de puternice cu linux sau altfel de sisteme de operare.

    Exemplu smartphone cu linux: http://www.youtube.com/watch?v=gPZfg4JAt9E

  13. Crocodilu, “da parerile mele sunt de 10 ori mai la subiect ca 99% de pe aici” mi se pare o tema exagerata, pe un ton tendențios! Eu, 1%, precum și alții la fel de inteligenți ca mine în acest procent ce îl oferi cu falsa modestie, înțeleg ca viata e grea, însă cauza nu suntem noi! 😉

  14. @CalinC: Nici in spam nu era, so.. Oricum de la o discutie pe subiect s-a trecut la atacuri la persoana, offtopic si alte tampenii, asta pentru ca aia care fac asta sunt destepti.

  15. voi nu intelegeti un lucru simplu : ca androidul sa fie mai bun , ar trebui ca google sa faca ca microsoft si sa traseze niste directii de cum ar trebui construite tel , ce componente sa aiba si atunci ar putea fi optimizat pentru un anumit hardware , altfel nu se poate face nimic , pt ca daca samsung ar umbla in android si l-ar optimiza pt hw lor ar deveni greu cu updateurile ….cine stie cum ar arata un S4 cu android optimizat , cat de bine s-ar misca ….si in plus oricat de optimizat e , pana la urma la baza aplicatiilor e java 🙂

  16. zaone… pe de-o parte iti dau drepate la faza cu atac la persoana…. dar! daca te respecti si ne respecti lipseste-ne comentariile aberante!

  17. @zaone asta tu ai scris si te rog sa nu imi stergi comentariul. Inteleg ca suntem invidiosi pe rivalul samsung ( si eu sunt fan apple) dar ce e adevarat trebuie spus. Mai bine spuneai asa:
    20. Zaone
    Mar 15 – 18:05
    Numai nestiutorii se excita la octo core, ram de 2 GB si camera de 13 megapixeli. Cei care au experienta stiu ca e doar praf in ochi. A6 dual-core a facut pipi pe quad-core-ul din S3.

  18. @zaone de ce ma faci nestiutor candt tu nu faci diferenta intre hardware si software? Se misca asa in filmulet din cauza ca androidul nu e actualizat si optimizat pentru noul procesor. O sa apara update si se rezolva.

  19. Clipul de mai sus m-a facut chiar sa rad mult:)
    Daca s-ar misca la fel Iphone 5, eu l-as arunca pe geam :).
    Las-o dracului cu Samsung si cu tot procesorul lui octocur.
    Poate sa-i puna 30 de nuclee, si DDR5 cam 8 Gb, tot aia e pe android. punct.

  20. @Mihai: Cum? Cineva mai sus spunea ca ala octo-core nu e mai performant, doar consuma mai putina energe.
    @Dorin: Deci Samsung a oferit spre teste un smartphone cu Android prost, neoptimizat de ei? Hai, lucrezi la Samsung sau la vreun partener care moare de foame fara ei? Nu conteaza daca o masina are 800 de cai sub capota cand la 100 km/h incepe sa tremure toata, cam asta e ideea.

  21. Are dreptate zaone,s4 e plin de laguri,degeaba atata performanta….si ma cam batea gandul sa il achizitionez dar m-am razgandit.

  22. @Dorin: Una sa lansezi iOS 6 beta, care oricum merge mai bine decat ce se vede acolo pe hardware mult mai slab, si alta e cand a aparut iphone 5 cu versiune finala, stabila si foarte rapida a iOS. Oricum incerci sa o dai, e penibil pentru Samsung sa ofere pentru testare asa ceva, majoritatea se conving din ce vad acum si spun pas, iar pana optimizeaza Samsung si mai mult Android-ul iese iPhone 5S care functioneaza fara lag.

  23. @Zaone Da e rusinos, dar vor rezolva o sa vedem. Cert e ca hardware-ul e mult mai puternic decat cel din iphone 5, caci pana la urma de aici a plecat discutia, tu spuneai ca nu conteaza ca are mai multe nuclee decat iphone 5, pt ca A6 dual-core a facut pipi pe quad-core-ul din S3. Asta tu ai scris intr-un comentariu acum cateva zile! Nu ma intelege gresit nu sunt fan samsung si nici android chiar daca sunt software developer pentru android

  24. In prezent iPhone nu e altceva decat un feature phone scump. Cum poti numi smartphone un telefon la care nu ai acces la sistemul de fisiere? Sau OTG pe USB? Iar astea sunt doar cele mai jenante doua aspecte. Sper ca Apple sa-si rezolve problemele pentru ca altfel va avea soarta lui Nokia (cine stie, cunoaste …). Sau le e teama ca daca introduc functii baga lag?
    La astia mici care vorbesc de Android : cereti unui adult meserias sa va arate ce stie Androidul si dup’aia comentati.

  25. @Dorin: Si am gresit? E dual-core totusi si vezi ce performante are. Degeaba are Samsung-ul hardware foarte puternic daca Android-ul e praf, in finao pentru utilizatorul final nu conteaza ca sunt opt nuclee sub capota daca el are lag in meniuri.

  26. trebuie facuta o diferenta,una sunt specificatiile si alta e utilizarea….deci nu le amesecati ca va certati degeaba….momentan android-ul nu e optimizat pentru ce a scos samsung si aici nu e vina celor de la Google ca Samsung vrea octo-nspe core-uri ca sa mai castige din piata…iar exemplul cel mai concludent il am cu nexus 7,care cei de la Google au stiut sa optimizeze android-ul pentru ce au cerut de la Asus…so,lipsa de comunicare face totul sau de neputinta….

  27. am mai trimis un coment dar nu apare,in fine,ideea era lipsa de comunicare intre samsung si google,pentru ca ei au scos un hardware pentru care inca nu s-a optimizat softul….asta ca samsung sa mai castige din piata,pentru asta au specificatiile respective….iar ca ordine de idei,fiti siguri ca la anu’pentru ce are in el s4 nu sa mai poata sa-si faca up de soft…

  28. la ce e mai rapid iphone 5 la belit pielea cred, tot va imbatati cu apa rece, la ce va trebuie nu cred ca folositi un telefon mai mult de 50% din capacitate

  29. Lucian, ca sa te citez, “Sper ca Apple sa-si rezolve problemele pentru ca altfel va avea soarta lui Nokia (cine stie, cunoaste…” așteptând sa ne luminezi tu despre ce legătură are soarta Nokia cu Apple?! Bănuiesc ca nu te referi la muntele de bani pe care sta Apple, nu?! 😉 Cat despre cine știe, cunoaște, ai dreptate, unii fac bani cu nemiluita pe un telefon care arata și se mișcă bine și alții, oameni unul și unul de afaceri, se lamentează de banii primilor! 🙂

  30. Total de-acord Lucian. Am avut IPhone 5. Mi-a placut. E rapid, frumos, o bijuterie. Dar am renuntat la el in 3 saptamani si m-am intors la S3. Costa mult prea mult si ii lipseau chestii elementare: share doar prin anumite aplicatii si alte asemenea. De neacceptat pt un super smartphone ce se vrea a fi. Insa IOS-ul e de vina.

  31. Urmatorul comentariu offtopic sau cu jigniri, la adresa oricui, ajunge la gunoi. Daca nu sunteti capabil sa va exprimati frumos, puteti sa mergeti unde vreti voi sa comentati,.

  32. Deci chiar m-a amuzat prezentarea facuta de gsmarena.E vai de capul lor cu tot cu gramada de core-uri si giga de rami.iPhone 4 ruleaza mult mai fluid decat S4.Cum sa ai lag in aplicatiile native ale telefonului?Mi-ar fi rusine sa scot un astfel de telefon si sa pretind ca e cel mai rapid.E vai de capul lui.In ce priveste geekbench-ul am mai spus.Nu ma intereseaza numere.Atata timp cat ruleaza fluid telefonul poate sa aiba si procesor de 600Ghz si 256mb ram.Oricum la fluiditate mai are de lucrat Android-ul.Oricat ar vrea nu se pot apropia de iOS.Asta e adevarul, de fluiditatea de pe 4S/5 nu se poate apropia niciun Android device fie el cat de “tunat”.Pana la urma asta e important.Sa functioneze fara lag.Oricum 4S/5 deschid aproape instantaneu aplicatiile.Ce-ti mai trebuie atata viteza?In viata de zi cu zi ti mai mult ca suficient.Oricum ultimul pas ar fi sa deschida instantaneu orice pagina web sau orice aplicatie.Cred ca vom vedea asta cat de curand si nu de la coreeni.

  33. Da, iPhoneul 5 merge super, fara lag. Pur si simplu zici ca e o miscare naturala. Nu aceelasi lucru pot sa il spun si despre Retina MacBook, produs Apple. Are lag desi e nou 😉

  34. @Bogdan : ai pus punctul pe i foarte corect. MackBook are lag pentru ca ruleaza un sistem de operare complet iar iPhone nu are lag pentru ca are defapt doar un sfert de sistem de operare. Cam cat un feature phone.
    @Doc : Nokia au fost lideri pe piata telefoanelor pana au aparut smartphonurile. Acum sunt la pamant pentru ca nu s-au adaptat realitatilor din piata. Iar legatura cu Apple este ca si acestia din urma merg pe acelasi principiu : less is better. Iar daca societatea s-ar fi ghidat pe acest principiu inca am fi mers la serviciu in caruta trasa de sase cai frumosi.

  35. @Lucian : nokia este inca lider de piata doar ca au renuntat la tel mobile si se bazeaza pe altceva,Retele 3 si 4 g performant cu antene mult mai mici si mai puternice.Pacat ca huawei-ul a inceput sa domine aceasta piata cu preturile extrem de mici.