Prima Pagina iPhone 5 Costul de productie al Samsung Galaxy S4 este mai mare decat cel...

Costul de productie al Samsung Galaxy S4 este mai mare decat cel al iPhone 5

  Desi Samsung Galaxy S4 este fabricat din plastic si pentru multi pare ieftin la atingere, dispozitivul are totusi un cost de productie mai mare decat terminalul iPhone 5, iar acest lucru este perfect normal, avand in vedere dimensiunile sale si hardware-ul inclus. Cei de la IHS au facut o analiza a componentelor noului terminal si au ajuns la concluzia ca Samsung plateste 236$ pe componentele sale, 244$ fiind pretul final care include asamblarea, costul de productie al iPhone 5 fiind de doar 207$.

Although its hardware is not radically different from the Galaxy S III introduced in April of 2012, the Samsung Galaxy S4 includes some critical component updates that enhance its functionality as well as its BOM cost. Among the upgrades are a larger, full high-definition (HD) display; a beefed-up Samsung processor; and a wealth of new sensors that set a record high for the number of such devices in a smartphone design. And despite the larger display and other changes, the Galaxy S4 has roughly the same width and the same ease of handling as the Galaxy S III.

  Printre componentele care au generat o crestere a pretului de productie, fata de Samsung Galaxy S III, se numara ecranul full HD, noile procesoare, senzorii pentru sistemul S Health si cam atat. Era de asteptat ca noul terminal sa aiba un pret de productie mai mare decat cel vechi, era normal ca el sa fie mai mare decat cel al iPhone 5, iar de aici se explica si pretul de vanzare mai mare decat al vechiului flagship. Practic in unele tari Samsung Galaxy S 4 este la fel de scump precum iPhone 5, insa nu cred ca asta va speria pe cineva.

 • florin

  Lasa ca face toti banii !!

 • gee

  Deci sa poate sa ai in conditiile astea un pret rezonabil comparativ cu iPhone. Rezonez cu florin

 • florin

  Sigur … Este destul de important adica foarte spre extrem de important si ce cumperi de banii astia

 • anonimous

  Cam scumpa paleta de ping-pong.
  Paleta cu barometru.

 • Lucian

  “Less is better” si “Make cheap sell expensive”. Frumoasa atitudine. De toata lauda.

 • Odin

  Less is more, Lucian.
  Nu e doar o sintagmă…

 • E normal sa fie costuri mai mari. E ecran mai mare, e cantitate dubla de ram, e alt procesor, doi sau trei senzori in plus, alta camera, plus contracte de cumparare diferite. E imposibil sa fie aceleasi preturi la ambele terminale si era imposibil ca iPhone 5 sa fie mai scump, mai ales ca e pe piata de jumatate de an.

 • florin

  Sa vedeti cum cade bomba cand apare 5s. Sa nu uitam ce a fast cu 5-ul. Era 1000 de euroi pe okazii. Si adevarul este ca pretul a cazut destul de repede comparativ cu ce s-a intamplat in anii trecuti cu 4 si 4s. Dar pt asta este de vina si concurenta puternica a paletelor de ping pong care s-au devalorizat chiar si mai accentuat.