Prima Pagina Noutati Orange Romania are licenta de distributie a posturilor TV prin propria retea...

Orange Romania are licenta de distributie a posturilor TV prin propria retea mobila

  Orange Romania, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala, a primit pe 11 martie licenta pentru a putea retransmite posturi TV prin propria retea de telefonie mobila. Orange Romania are acum practic posibilitatea de a se alatura companiilor care ofera servicii TV pe piata locala, insa Orange poate retransmite posturile TV numai printr-o retea mobila de date si se pare ca operatorul ar putea oferi servicii TV prin satelit, DTH, insa deocamdata totul este o pura speculatie.

  In luna aprilie ar trebui sa fie lansate noile servicii TV ale celor de la Orange, compania mama avand deja produse similare in alte tari europene. In Franta, de exemplu, Orange ofera servicii TV de ceva vreme, iar Romania s-ar putea alatura celorlalte tari si desigur ca intrarea unui nou operator TV pe piata este de bun augur, deoarece vorbim despre oferte noi, preturi mai bune si probabil posturi ceva mai interesante. Deocamdata cei de la Orange nu au spus nimic in legatura cu planurile lor privind lansarea serviciilor TV, insa presupun ca o vor face in curand si poate vor anunta extinderea ofertei TV pentru terminale mobile.

“Ca urmare a realizarii notificarii transmise ANCOM, ORANGE ROMANIA S.A. a dobandit, incepand din data de 11 martie 2013, dreptul de a furniza servicii de retransmisie a programelor media audiovizuale liniare prin intermediul retelelor radio celulare publice (tip Mobile TV), ANCOM eliberand in acest sens un certificat-tip. Conform procedurii de autorizare generala stabilita prin Decizia presedintelui ANCOM nr.987/2012 privind regimul de autorizare generala pentru furnizarea retelelor si a serviciilor de comunicatii electronice, orice persoana care intentioneaza sa furnizeze retele publice de comunicatii electronice sau servicii de comunicatii electronice destinate publicului are obligatia sa transmita ANCOM o notificare cu privire la aceasta intentie, cel mai tarziu in ziua inceperii activitatii.

Realizarea notificarii confera solicitantului dreptul de a furniza retelele sau serviciile pentru care s-a autorizat, nu insa si obligatia de furnizare propriu-zisa a acestora. In ceea ce priveste data lansarii comerciale a retransmisiei serviciilor de programe media audiovizuale liniare catre utilizatorii finali, va recomandam sa va adresati direct societatii ORANGE ROMANIA S.A”, au precizat pentru HotNews.ro oficialii ANCOM.

 • Dani L.

  Veste buna! Acum sa vedem ce preturi vor fi pentru abonati si nu numai.

 • Luca

  Eu am descoperit o chestie u player in AppStore care se chiama ” WebVideoPlayer ”
  Si este un player care citește listele de canale in m3u si m3u8 sunt liste pe internet cu majoritatea canalelor TV din romania si asta fără sa mai plătesc abonament,oricum nu mă voi duce la piknic sa zic ca consum foarte mult trafic pe care ei lar oferi deja in opțiune

 • plex

  Luca poti da mai multe detalii te rog,poate chiar o lista cu linkurile de streaming?

 • plex

  Luca ai putea te rog sa detaliezi putin?si de unde anume ai gasit linkuri pentru streaming in acest format,multumesc.

 • Lucian D.

  Am primit invitatia de la Orange de a testa gratuit 30 de zile TV&Video!

 • Pingback: Orange intră pe piața TV din România | TechStyle()

 • Pingback: Orange TV - Orange Romania intra pe piata furnizorilor de servicii TV prin satelit si nu numai | iDevice.ro()