iOS 6.1.3 are o noua vulnerabilitate care permite inlaturarea codului de siguranta din iOS (Video)

[youtube]http://youtu.be/QCGJTuTZf8M[/youtube]

  Ieri Apple a lansat iOS 6.1.3 care rezolva doua buguri ce permiteau inlaturarea codului de siguranta al iOS, passcode, si oferea oricui acces la adresa de contacte, lista de apeluri si poze. Daca va gandeati ca intreaga drama se termina aici, ei bine va spun ca in iOS 6.1.3 exista un alt bug care permite oricarei persoane sa faca exact acelasi lucru, insa procedura de exploatare a LockScreen-ului implica scoaterea cartelei SIM pentru a inlatura codul de siguranta.

  Inainte sa disperati, va spun ca in Android OS a mai fost descoperit un bug care permite inlatuararea codului de siguranta, deci acolo exista 3 buguri inca utilizabile, asta in timp ce in iOS a ramas doar acesta, care in realitate nici nu trebuia sa fie. In concluzie, daca ati facut update la iOS 6.1.3, nu va obisnuiti prea repede cu el, deoarece iOS 6.1.4 este chiar dupa colt.

29 COMENTARII

  1. Tind să cred că astfel de breşe de securitate sunt lăsate intenţionat într-un sistem de operare tocmai pentru a facilita ulterior accesul “la nevoie”. Problema este că astfel de soluţii sunt făcute publice prin scurgeri de informaţii din interiorul companiei!

  2. Adica ce-i care spun pe blogul asta ca iOS-ul e perfect, nu are lag, nu are buguri, e magic ?
    Daca imi aduc aminte, de cand ai inceput blogul, dupa fiecare editie majora de iOS, erau o gramada de posturi cu probleme . Si nu erau nici pe departe rezolvate toate.
    Abia cand aparea release-ul urmator, toti ziceau ca precedentul a fost mai bun.
    Si urmaresc situatia asta de pe la iOS 3 . Undeva pe la iOS 4.2.1 , am renuntat la iPhone si nu-mi pare rau . Mai am insa iPhone-uri prin casa, ale altor membrii ai familiei .
    Poate ar trebui sa puneti in balanta toate gramezile astea de probleme pe care le-a avut iOS, cand il caracterizati ca net superior celorlalte sisteme de operare mobile.

  3. De ce e slab dezvoltat? Ca nu mai este “fan” apple? :))) Unii sunteti chiar culmea cat despre bug-ul asta 1 singura data am pus passcode cand l-am pierdut si i-am dat lock din find my iphone, ma deranjeaza sa tot bag codul la fiecare deblocare asa ca nu sunt curios de bug.

  4. Toti ultrasii de aici nu cred ca au mai mult de 14 ani. Vocabularul lor e elocvent. Mai grav e ca zoane se face ca nu vede asta si actioneaza intr-un singur sens

  5. Dețin iPhone de 2 ani si se pare ca următorul smartphone va fii cu Android.
    M-am saturat de atâta prosteala pe fata: adică de la un update la altul sunt probleme si asta este din cauza jailbreack-ului, lăsa lumea sa creadă ca următorul update o sa fie bun si după lansare iarasi are probleme!!! Ca sa facă lumea update sa scape de probleme si bineinteles de jailbreack !! Succes

  6. Pai da enigma dar unii isi dau cu parerea in comentarii si vin copiii sa ii faca in toate felurile in loc sa invete sa isi dea si ei cu parerea.

  7. In loc sa ziceti mersi ca apple scoate update dupa update incercand sa rezolve probleme voi injuratim nu era mai bine apple sa scoate un update pe an ? Si daca sunt probleme astepti un an pana la urmatorul update.

    Ceva gen android. Da, am s3 cu android dupa 2 ani de ios.

  8. Cearta intre fanboy,a la orice alt post de pe aici.Trebuie sa recunoastem ca principala problema a celor de la apple este blocarea jb-ului,nu “rezolvarea” bug-ului de care s-a vorbit sau auzi si tu..inbunatatirea hartii de pe japonia :))

  9. Vaiii dar ce problema!!! :)) iti dai seama ca inlaturarea passcode afectează grav siguranța nationala… 🙂 mutati-va repede pe android care in cazul unor versiuni si a unor telefoane nici măcar nu recunoaște passcode-ul setat. Atunci sa vedeți bucurie:))

  10. Nu ma intereseaza bugul pentru ca nu folosesc passcode, s-a rezolvat problema conectarii greoaie la wireless dupa deblocare ecran ?

  11. Cine ma ajuta si pe mine? Telefonul meu Iphone 5 a luat-o razna, adica … daca il folosesc putin mai intens, eventual folosesc camera video si filmez mai mult de 30 de secunde, dupa ce inchid filmarea si vreau sau pun telefonul in standby, apasand butonul sleep, acesta face un screenshot, blocandu-se pentru cateva secunde. Daca nu ma ating de el si il las in pace, dupa cateva minute isi revine singur. Am mai observat ca si atunci cand il deconectez de la itunes, uneori se restarteaza singur. Sa fie oare din cauza unui bug in iOS sau o fi o problema hardware?

  12. Telefonul e nou, are 2 saptamani de cand l-am cumparat de la Vodafone. Inca din prima zi am observat ca functioneaza anormal. Adica, cand l-am pornit prima oara si am trecut prin toti pasii de configurari ( setari initiale, activari, iCloud, etc) la un moment dat, imi apar niste linii verticale pe ecran, ca si codul de bare … M-am gandit ca e defect, asa ca l-am dus inapoi la magazin, unde l-au dat in service la Regenersys, de unde s-a intors dupa 7 zile, insotit de fisa de reparatii pe care statea scris ” Defectul mentionat nu se confirma” M-am gandit atunci ca poate am procedat eu gresit si o fi fost un bug, ceva in soft, deoarece la preluarea telefonului din service, l-am pornit de fața cu un reprezentant vodafone, care mi-a verificat functionarea, acesta confirmand ca functioneaza. Dar, nici nu am ajuns sa imi restaurez toate aplicatiile si setarile de pe vechiul Iphone, ca observ fenomenul mentionat in postarea anterioara. Apropo, dupa ce am scris primul comm la acest articol, au reaparut liniile verticale pe ecran, drept urmare l-am dat inapoi in service. Acuma, nu stiu, sa fie oare un bug in iOS, sau o fi ceva defect hardware?