iOS 7 LockScreen contine o vulnerabilitate care permite inlaturarea codului de siguranta (Video)

[youtube]http://youtu.be/9maGRXLcPXM[/youtube]

  In ultimele luni Apple a avut destul de multe probleme cu vulnerabilitatea LockScreen-ului, iar iOS 7 nu face, din pacate, o exceptie din acest punct de vedere. Daca priviti clipul video de mai sus veti realiza ca un cod de sigurata(passcode) pentru iOS 7 poate fi inlaturat extrem de simplu cu ajutorul noului Control Center, toata operatiunea durand doar cateva secunde. Inlaturand passcode-ul, oricine va poate accesa pozele disponibile in libraria foto, le poate sterge sau trimite prin email ori iMessage catre orice alta persoana si asta in conditiile in care nu are acces la altceva din iOS 7.

  Pentru a inlatura codul de siguranta trebuie accesata Control Center-ul din LockScreen, apoi aplicatia Calculator, iar in final aplicatia Camera si voila, ati inlaturat codul de siguranta din iOS 7. Atat Control Center si Notifications Center pot fi dezactivate in LockScreen daca aveti setat un cod de siguranta si este recomandabil sa le dezactivati. Chiar daca bugul acesta este periculos, iOS 7 este deocamdata disponibil in versiune beta si pana la lansarea versiunii finale toate vulnerabilitatile si bugurile de acest gen vor fi rezolvate, insa cei care testeaza sistemul de operare trebuie sa aiba foarte mare grija.

2 COMENTARII

  1. @zaone: La mine pe 4 am patit alta chestie.. Am setat cod, iar la solicitare am pus dupa 15 minute… A mers ieri putin cum ar fi trebuit, dar deja de aseara nu mai cerea cod nici dupa ore..