Prima Pagina Apple Smartphone-urile viitorului ar putea avea ecranele protejate de safire, Apple le foloseste...

Smartphone-urile viitorului ar putea avea ecranele protejate de safire, Apple le foloseste deja

  In momentul de fata Gorilla Glass 3 este cea mai buna metoda de a proteja ecranul unui smartphone sau a unei tablete, insa in viitor lucrurile s-ar putea schimba radical. Apple a inceput sa protejeze camera terminalului iPhone 5 cu safir, insa aceasta este singura componenta care beneficiaza de aceasta protectie, ea fiind aleasa in baza duritatii ridicate. Protejand ecranele cu un asemenea material, am putea avea iPhone-uri mult mai rezistente la lovituri, in aproape orice conditii.

Sapphire, a crystalline form of aluminum oxide, probably won’t ever be as cheap as Gorilla Glass, the durable material from Corning that’s used to make screens on iPhones and other smartphones. A Gorilla Glass display costs less than $3, while a sapphire display would cost about $30. But that could fall below $20 in a couple of years thanks to increased competition and improving technology, says Eric Virey, an analyst for the market research firm Yole Développement. And since sapphire performs better than glass, that price could make it cheap enough to compete, he says.

  Cercetatorii de la MIT spun ca pretul unui ecran din safir este de pana la 10 ori mai mare decat cel al unui panou Gorilla Glass 3, insa in viitor sumele platite pe aceste componente s-ar putea reduce simtitor. Daca acest lucru nu se va intampla, exista posibilitatea laminarii unui panou Gorilla Glass cu safir, pretul de productie fiind de pana la 4 ori mai mare decat cel a unui panou Gorilla Glass 3. Apple deja foloseste thnologia pentru camera si exista posibilitatea ca in viitor sa o extinda la ecran ori carcasa, insa deocamdata nimic nu este sigur.

 • George83

  Asta sigur va mări costul de productie .

 • Ion

  Safirul industrial, desi este mult mai rezistent la zgarieturi (practic doar diamantul putand sa-l zgarie) este in continuare casant!
  Este in continuare usor de spart, nu este rezistent la lovituri ! Mai ales ca se doreste subtierea pe cat posibil a stratului de sticla protectoare.
  L-ai scapat pe jos si s-a lovit de ceva -> se sparge. ….

 • DORY

  Materiale de calitate preț pe măsura

 • just_ice

  Ceasul meu de mana are geamul din safir. Il am de 5 ani, nu are nici o zgarietura. A fost lovit de tocul usii de cateva ori, din graba, nu are nimic. Stiu, e fortata comparatia datorita dimensiunilor, insa voiam sa subliniez calitatea safirului.

 • alf

  ultimul vertu de 8000 euro are ecran de safir

 • Serban

  Nokia 8800 avea ecranu protejat cu safir si nu avea nicio problema cu zgarieturile etc

 • Vlad P

  Asa e, la 8800 sapphyre este din safir cristal sticla, nu am reusit sa il zgarii cu nimic. La fel este si la motorola Aura. La Vertu, pe langa sticla din safir tot telefonul este tratat LDC (liquid diamond coating) care este de asemenea foarte rezistent la zgarieturi. In principiu, la telefoane (ca si la ceasuri) cam de cati bani dai de atat ai…:)

 • adzzz

  Apple deja foloseste…. nokia folosea de mult cristalul… el nu are treaba cu rezstenta… ci cu faptul ca daca se zgarie se slefuieste de la sine… precun “just_yce” am si eu un ceas cu cristal safir de 6 ani si mi s-a zgariat de ff multe ori… doar ca surpriza mare e ca dispareau 😉 cam asta e cu acest material… si nu rezistenta 😉 uite na ca nu apple a inventat si gaura din covirg 😉 mai sunt si altii care puneau cu muuult inainte 😛

 • Pingback: Motorola X ar putea fi primul smartphone ce utilizeaza un panou din safir pentru protejarea ecranului | iDevice.ro()

 • Pingback: Corning sustine ca Gorilla Glass este mai dur decat ecranele din safir (Video) | iDevice.ro()

 • Pingback: Apple a folosit angajati Vertu pentru a produce iPhone-uri cu ecrane protejate cu sticla fabricata din safir | iDevice.ro()