Corning sustine ca Gorilla Glass este mai dur decat ecranele din safir (Video)

  Acum cateva luni de zile v-am spus ca smartphone-urile viitorului ar putea avea ecranele protejate in totalitate de safire, sticlele de protectie urmand a fi mult mai rezistente decat actualele utilizate in smartphone-uri. Desi protectia folosind safire este mai scumpa decat Gorilla Glass, de exemplu, cei de la Corning incearca sa demonstreze faptul ca produsele lor sunt mult mai rezistente. In clipul video de mai sus aveti o demonstratie a durabilitatii Gorilla Glass, sticla companiei Corning rezistand unei presiuni de peste 2 ori mai mari decat cea aplicate unei sticle de safir in momentul spargerii.

Corning’s conclusion: that sapphire, the world’s second-hardest material after diamond, just can’t take the lumps that a large smartphone screen has to bear. Sapphire is fine for protecting watch faces and camera lenses, Corning says, but isn’t as optimal for phones.  Jeff Evenson, Corning’s senior vice president and operations chief of staff, said that sapphire came out ahead in resistance to macro-scratches, an important factor in warding off breaks, but not in a tumble test — where the device spins for 45 minutes and picks up scratches that weaken its structure — before succumbing first in a ring-on-ring pressure test.

  Desi Gorilla Glass este mai rezistenta in cazul loviturilor, in cazul zgarieturilor safirul este alegerea potrivita, cei de la Corning recunoscand superioritatea materialului in aceste conditii. Desi Corning sustine ca Gorilla Glass-ul este mult mai rezistent, compania nu a dorit sa permita efectuarea unor teste independente pentru a ii confirma afirmatiile, nici nu a publicat un raport detaliat asupra testelor facute in propriile laboratoare, dar probabil vom avea o dovada indubitabila in perioada imediat urmatoare.

  Deocamdata sticla de safir este atat de scumpa incat nu poate fi utilizata pentru a proteja ecranele dispozitivelor noastre, insa pentru zgarieturi este mai buna decat Gorilla Glass.