Prima Pagina Noutati Corning sustine ca Gorilla Glass este mai dur decat ecranele din safir...

Corning sustine ca Gorilla Glass este mai dur decat ecranele din safir (Video)

  Acum cateva luni de zile v-am spus ca smartphone-urile viitorului ar putea avea ecranele protejate in totalitate de safire, sticlele de protectie urmand a fi mult mai rezistente decat actualele utilizate in smartphone-uri. Desi protectia folosind safire este mai scumpa decat Gorilla Glass, de exemplu, cei de la Corning incearca sa demonstreze faptul ca produsele lor sunt mult mai rezistente. In clipul video de mai sus aveti o demonstratie a durabilitatii Gorilla Glass, sticla companiei Corning rezistand unei presiuni de peste 2 ori mai mari decat cea aplicate unei sticle de safir in momentul spargerii.

Corning’s conclusion: that sapphire, the world’s second-hardest material after diamond, just can’t take the lumps that a large smartphone screen has to bear. Sapphire is fine for protecting watch faces and camera lenses, Corning says, but isn’t as optimal for phones.  Jeff Evenson, Corning’s senior vice president and operations chief of staff, said that sapphire came out ahead in resistance to macro-scratches, an important factor in warding off breaks, but not in a tumble test — where the device spins for 45 minutes and picks up scratches that weaken its structure — before succumbing first in a ring-on-ring pressure test.

  Desi Gorilla Glass este mai rezistenta in cazul loviturilor, in cazul zgarieturilor safirul este alegerea potrivita, cei de la Corning recunoscand superioritatea materialului in aceste conditii. Desi Corning sustine ca Gorilla Glass-ul este mult mai rezistent, compania nu a dorit sa permita efectuarea unor teste independente pentru a ii confirma afirmatiile, nici nu a publicat un raport detaliat asupra testelor facute in propriile laboratoare, dar probabil vom avea o dovada indubitabila in perioada imediat urmatoare.

  Deocamdata sticla de safir este atat de scumpa incat nu poate fi utilizata pentru a proteja ecranele dispozitivelor noastre, insa pentru zgarieturi este mai buna decat Gorilla Glass.

 • Best

  Safiru nu poate sa se zgarie(doar cu diamant) dar la socuri,lovituri e slab, mult mai slab ca gorilla

 • Serban

  da dar media zgarieturilor este mult peste media loviturilor,deci ar fi un pas in fata

 • Chatagra

  Safir … sticla … Adevarul e ca sunt facute sa se sparga …daca ar vrea sa creasca rezistenta ar putea lamina foile de sticla cu plastic cum se face la parbrizele auto .

 • Andrey

  Am vazut ce poate Gorilla Glass 3 pe Samsung Galaxy S4 si nu sunt impresionat deoarece s-a spart in colt exact ca la Gorilla Glass 2 de pe Samsung Galaxy S3.Aceeasi problema.Insa iPhone-ul 5 e mult mai rezistent fata de GG 3.

 • macheavel

  e fake

 • Ion

  @Andrey – iphone 5 are gg2, la fel ca si s3. E bine si cu fanboysmele astea dar macar sa stii despre ce vorbesti…
  Chestia e ca gorilla glass.. e sticla, iar sticla… e casanta.
  Daca ecranul telefonului se va sparge sau nu urmare a unei cazaturi tine mai mult de hazard…

 • Delirium

  Din cite stiu conteaza si dimensiunea suprafetei, asa ca este normal ca se sparge mai usor la samsung care au ecranele imense fata de i5, in plus i5 este inconjurat de un material ce preia mai bine socul decit plasticul de la samsung. Asadar nu sint impresionat de gorilla glass si cred ca telefoanele au nevoie de o tehnologie noua.

 • Best

  @Andrey s3 si s4 are scheletu din plastic adica tot e din plastic ce mai :)), iphone 5 are scheletu din aluminiu si d-aia rezista mai bine la lovituri in colturi 😀

 • Gogu

  Tot secretul este modul in care sunt protejate zonele critice, asa cum sunt colturile. “Gorile” folosesc toti, dar unii au facut niste carcase mai reusite, asta-i povestea.

  O alta chestie foarte discutabila este modul de testare, care nu este deloc consecvent, asa cum il fac aia pe net. Ei “arunca” telefoanele de la diferite inaltimi si fiecare pica aproximativ dar nu la fel ca si celalte, deci nu prea se poate vorbi de de teste sistematice.

  Oricum, chiar si asa, unele se sparg mai des/usor ca altele, deci se poate trage o concluzie, cat de cat.

 • dan

  cred ca e doar un spot la gorilla glass, atata tot.

 • Pingback: Iata cum sunt fabricarele ecranele din safir si cum va utiliza Apple aceasta tehnologie (Video) | iDevice.ro()

 • Pingback: Apple ar putea imbunatati semnificativ rezistenta ecranelor iPhone-urilor multumita noii colaborari cu o companie care prelucreaza safirul | iDevice.ro()

 • Iulius

  Mi-am pus pe ecran o folie din “tempered glass” .Sa se rezolve problema zgirieturilor si al ecranelor crapate solutia e simpla !Sa vina cu o folie subtire de gorilla glass deasupra actualei din fabrica si in cazul in care se sparge sau zgirie este foarte usor de inlocuit.Toata lumea ar fi fericita!