Motorola X ar putea fi primul smartphone ce utilizeaza un panou din safir pentru protejarea ecranului

  Motorola X este denumirea generica data unui smartphone Motorola despre care se spune ca ar urma sa le permita utilizatorilor sa il personalizeze dupa bunul plac. Desi acest zvon este deocamdata neconfirmat, astazi s-a aflat totusi ca dispozitivul ar urma sa aiba un ecran de 4.8 inch, un procesor Qualcomm Snapdragon 800 de 2 GHz, si o baterie de 4000 mAh. Specificatiile sunt impresionante, insa si utilizarea unui panou din safir este, Motorola intentionand aparent sa renunte la Gorilla Glass 3 pentru viitorul sau terminal.

  Saptamana trecuta v-am spus ca panourile frontale din safir ar putea inlocui popularul Gorilla Glass, iar acest lucru pare sa se intample deja, desi deocamdata vorbim despre un zvon, probabil generat de acea stire. Chiar si asa, pentru Motorola utilizarea acestei tehnologii i-ar putea oferi un real avantaj pe piata, mai ales ca utilizatorii sunt intotdeauna in cautarea unui smartphone care sa fie rezistent la lovituri/zgarieturi, iar viitorul terminal al celor de la Motorola/Google ar putea oferi multora exact ceea ce cauta.

UPDATE: Vertu Constellation Touc si Vertu TI au deja ecrane de acest gen, deci Motorola X ar putea fi primul smartphone accesibil cu ecran protejat de un panou de safir.