Apple ar urma sa renunte complet la parteneriaatul cu Samsung Display pentru iDevice-urile lansate in 2013

  Samsung a fost pana anul acesta cel mai mare furnizor de ecrane pentru iDevice-urile Apple, insa totul urmeaza sa se schimbe, compania din Cupertino incercand sa renunte la serviciile coreenilor. Desi Apple a cerut cotatii de la unii parteneri pentru producerea ecranelor iDevice-urilor care ar urma sa ajunga pe piata in 2013, Samsung Display a fost trecuta cu vederea. Coreenii se asteapta ca in 2013 Apple sa renunte la serviciile lor pentru fabricarea ecranelor destinate iDevice-urilor si pierderile sunt de sute de milioane sau chiar miliarde de dolari.

Apple is unlikely to further use displays made by Samsung Display throughout 2013, as the company has yet to send a request for quotation (RFQ) to Samsung, according to a Korea-based media report. The report speculated that because Samsung has yet to receive Apple’s RFQ, it will no longer be considered for providing panels to Apple in 2013, most notably for iPad and iPad mini products. Instead, LG Display, Sharp, Japan Display and AU Optronics (AUO) are expected to land most of Apple’s iPad and iPad mini panel orders.

  Inlocuind Samsung, Apple se bazeaza acum pe LG Display, Sharp, Japan Display si Au Optronics, toate aceste companii primind deja de la Apple o cerere pentru cotatiile privind preturile ecranelor. Apple a fost fortata sa renunte la Samsung din cauza disputelor privind proprietatea intelectuala si in curand Samsung va pierde cele aproape 9 miliarde de dolari pe care Apple le platea anual pe componentele fabricate de catre coreeni. Cifra este mare, insa o companie ca Samsung poate suporta o asemenea pierdere, cel putin pe termen scurt.