iPhone-urile ar fi cele mai vulnerabile smartphone-uri conform unui nou studiu

  iPhone-urile s-ar afla in topul celor mai vulnerabile smartphone-uri si ar atrage atentia celor mai multi hackeri, conform unui studiu publicat recent. Se pare ca popularitatea terminalelor in randul consumatorilor, sistemul inchis gandit de catre Apple si pretul extrem de mare al exploit-urilor ar determina hackerii sa atace platforma celor din Cupertino. Studiul este facut de catre o companie numita SourceFire, el acopera 25 de ani de vulnerabilitati raportate in doua baze de date nationale din SUA, iar pentru iOS au fost raportate 81% dintre vulnerabilitatile descoperite in platformele mobile.

According to SourceFire’s “25 Years of Vulnerabilities” study released in early March, which analyzed vulnerabilities from the Common Vulnerabilities and Exposures (CVE) data and National Vulnerability Database (NVD), the majority of mobile phone vulnerabilities have been found in Apple’s iPhone. The database provides 25 years of information on vulnerabilities to assess, spanning from 1988. 210 vulnerabilities were found in Apple’s smartphone, giving iOS 81 percent of the mobile phone vulnerability market share. This is more than the total number of vulnerabilities in Android-based, Windows-based and BlackBerry-based smartphones combined, at 19 percent. 

  Practic studiul documenteaza doar vulnerabilitati raportate de catre companii/utilizatori in sistemele de operare, iar interesant ar fi ca in cazul iOS-ului numarul de vulnerabilitati a crescut de la an la an, desi Apple implementeaza noi masuri de securitate. Acest studiu contrazice un altul publicat recent de catre F-Secure si facut popular de catre Phil Schiller, acolo platforma Android fiind “incoronata” drept cea mai vulnerabila in fata atacurilor, totul in baza faptul ca sistemul ofera prea multa libertate dezvoltatorilor.

  Studii de acest gen vom tot vedea in viitor, insa pana acum cele mai mari probleme au fost in Android, unde aplicatiile pot exploata mult mai usor sistemul de operare si functiile sale.

10 COMENTARII

  1. Iar un titlu aiurea scris… Mai exact ios va fi cel mai vanat sistem de operare nu ca e cel mai nesigur… Dar neam obisnuit cu telenovele idevice.ro

  2. Asta e doar o statistica,sa nu uitam ca Apple lucrează la iOS 7,cu siguranță acolo se mai acoperă unele brese….plus ca le convine de minune sa le arate alții unde au probleme…a se vedea problemele/vulnerabilitatile de la Os X

  3. @ CalinC, ce va mai place sa va amagiti.Da, e de rahat acum, dar sigur 7-le va fi mai bine. La fel cum sigur viitoarea versiune de iOS nu va mai aduce probleme de autonomie. SIGUR…

  4. Foarte bine ai punctat CalinC , asta era defapt si ideea. Ceea ce nu reuseste Apple savada,o fac altii,iar ei doar mai securizeaza IOS-ul cind este necesar! Foarte bun acest articol!

  5. Ce nu este expres mentionat, este ca acele vulnerabilitati presupun conexiuni la retele mobile de date sau wifi (altfel nu vad elocventa vulnerabilitatilor); din acest considerent, nu cred in acel raport: sistemele cu android depasesc ca numar pe cele cu iOS.

    Insa … e adevarat ca nu toti posesorii de sist cu android isi permit conexiuni mobile de date; sau majoritatea (covarsitoare? a) celor care folosesc conexiuni mobile de date sunt pe platforme iOS? Caci eu asta inteleg din acel raport (scuze celor cu android si conex mob de date).

  6. Nu ma amagesc,mi-am exprimat o opinie legat de articol,nici eu si nici tu nu lucram cu ei sa vedem ce fac si cum fac sa rezolve bresele din sistemul de operare care evident e expus la o intrare in orice rețea de date….