iCloud este cosmarul dezvoltatorilor de aplicatii pentru App Store

iCloud

  In luna iunie se vor implini doi ani din momentul in care Apple a oferit utilizatorilor acces, restrictionat initial, la platforma iCloud si a promis ca ne va permite sa uitam de calculatoare. Desi in doi ani compania Apple a imbuntatit sistemul iCloud, din pacate el este deocamdata un “cosmar” pentru dezvoltatori. O buna parte dintre acestia s-au plans unei publicatii americane, sustinand ca iCloud-ul nu interactioneaza corect cu sistemul Core Data, cel care este intermediarul dintre baza de date a iOS-ului si aplicatiile din care se salveaza acele date.

“iCloud hasn’t worked out for us,” wrote Daniel Pasco, CEO of development studio Black Pixel this past week. “We spent a considerable amount of time on this effort, but iCloud and Core Data syncing had issues that we simply could not resolve.” Pocket lead developer Steve Streza piled on with a cutting tweet: “Remember that @blackpixel has many of the brightest people in Cocoa development. If they couldn’t get iCloud working, who can?”

  Practic iCloud-ul si Core Data au probleme de sincronizare, iar asta inseamna ca uneori datele pe care incearca aplicatiile sa le trimita la iCloud nu ajung acolo, iar de aici apar probleme cu disparitia unor informatii importante. Multi dezvoltatori au renuntat sa implementeze suport pentru iCloud in propriile aplicatii, iar de aici se explica lipsa posibilitatii de a sincroniza datele multor aplicatii cu popularul sistem al celor de la Apple. Multi utilizatori ameninta ca ar putea renunta la a mai dezvolta aplicatii pentru iOS, sau ar putea renunta de tot la iCloud daca problema nu este rezolvata in iOS 7, iar deocamdata nimeni nu stie cat sau daca Apple a lucrat serios la rezolvarea problemei.