Prima Pagina aplicatii iCloud este cosmarul dezvoltatorilor de aplicatii pentru App Store

iCloud este cosmarul dezvoltatorilor de aplicatii pentru App Store

iCloud

  In luna iunie se vor implini doi ani din momentul in care Apple a oferit utilizatorilor acces, restrictionat initial, la platforma iCloud si a promis ca ne va permite sa uitam de calculatoare. Desi in doi ani compania Apple a imbuntatit sistemul iCloud, din pacate el este deocamdata un “cosmar” pentru dezvoltatori. O buna parte dintre acestia s-au plans unei publicatii americane, sustinand ca iCloud-ul nu interactioneaza corect cu sistemul Core Data, cel care este intermediarul dintre baza de date a iOS-ului si aplicatiile din care se salveaza acele date.

“iCloud hasn’t worked out for us,” wrote Daniel Pasco, CEO of development studio Black Pixel this past week. “We spent a considerable amount of time on this effort, but iCloud and Core Data syncing had issues that we simply could not resolve.” Pocket lead developer Steve Streza piled on with a cutting tweet: “Remember that @blackpixel has many of the brightest people in Cocoa development. If they couldn’t get iCloud working, who can?”

  Practic iCloud-ul si Core Data au probleme de sincronizare, iar asta inseamna ca uneori datele pe care incearca aplicatiile sa le trimita la iCloud nu ajung acolo, iar de aici apar probleme cu disparitia unor informatii importante. Multi dezvoltatori au renuntat sa implementeze suport pentru iCloud in propriile aplicatii, iar de aici se explica lipsa posibilitatii de a sincroniza datele multor aplicatii cu popularul sistem al celor de la Apple. Multi utilizatori ameninta ca ar putea renunta la a mai dezvolta aplicatii pentru iOS, sau ar putea renunta de tot la iCloud daca problema nu este rezolvata in iOS 7, iar deocamdata nimeni nu stie cat sau daca Apple a lucrat serios la rezolvarea problemei.

 • adrian

  de fiecare data cand imi schimb ideviceurile raman fara salvari la joc.cum le pot pastra?nu sunt fan jailbreak ca sa stiti.

 • Alexandru Preda

  @Adrian, prin Game Center

 • Mihai Damas

  ICloud este un serviciu inca neperformant. Sunt doar cateva aplicatii care se sincronizeaza prin iCloud dar nici acestea nu complet. Exemplu: am salvat informatii pe aplicatia Mementouri de pe iPhone si nu s-a sincronizat cu iPad3.

 • Andrei Marinescu

  @ Mihai Damas: O explicatie ar putea fi urmatoarea: notele (memento) pe care le introduci tu in aplicatia Mementouri, nu le postezi de pe contul de iCloud, ci de pe cel de gmail, yahoo, exchange etc. Daca vrei ca notele tale sa apara si pe iPad trebuie sa le postezi de pe contul de iCloud si doar pe acelea ti le va sincroniza si pe iPad.

 • Serban

  Ciudat…eu am si memento si notes si contacte etc etc sincronizate intre ipad mini, iphone 5 si macuri. Intr-adevar nu se sincronizeaza instant mai ales intre iOS si mac dar in maxim 5 min sunt acolo

 • Hybrid

  Aplicatile stock se sincronizeaza in maxim 1 minut la mine.Daca deschid o pagina pe tableta , pana deschid mac-ul apare in Cloud Tabs la Safari 🙂

 • Alin

  E cea mai tare inventie. Mi.am pierdut si eu odata notes pt ca nu erau sincronizate, dar de atunci am învățat sa o folosesc…. Cât despre sincron iPhone iPad … No probleme.. Chiar anul trecut mi.am cumpărat 10 gb in iCloud ! Îmi place maxim ideea când am schimbat 4s cu 5 m.am logat pe noul telefon am făcut back.up din iCloud si in 20 de min aveam toate aplicatiile, setari, salvari, la jocuri parole la conturi, inclusiv apeluri si poza de fundal… Mi se pare geniala treaba!

 • cj69kta

  Cum pot sa imi pun pozele de pe IP4s pe Ipad,va rog ajutor.cu icloud nu reusesc.Cu multumiri astept solutia.

 • Pingback: Apple publica codul sursa al aplicatiei TextEdit | iDevice.ro()

 • Pingback: Iata cum poti sterge datele aplicatiilor salvate in iCloud | iDevice.ro()