Samsung ar putea fi exclusa din procesul de fabricare a componentelor pentru iPhone 6

  Saptamana aceasta v-am spus ca Samsung pare sa fi fost exclusa din procesul de selectie a producatorilor care vor construi Retina Display-urile pentru iPad 5 si iPad Mini 2, insa problemele par a fi mult mai mari pentru coreeni. Un manager al companiei a declarat pentru o publicatie asiatica faptul ca Apple nu ar intentiona sa aleaga Samsung pentru a produce chip-ul A8 care ar urma sa fie implementat in iPhone 6. Se preconizeaza ca acest chip ar urma sa aiba un procesor fabricat folosind un proces de productie de 20nm, iar taiwanezii de la TSMC ar fi favoriti pentru comenzile celor de la Apple.

  Stiam deja ca TSMC urmeaza sa produca o parte dintre chip-urile A7 pentru iDevice-uri si aparent o buna parte din ceea ce trebuia sa fie fabricat de Samsung ar urma sa fie fabricat de catre taiwanezi. Apple ar alege sa mute la TSMC 30% din productia de chip-uri pe care o comanda in mod normal de la Samsung, lasand coreenii cu putin peste jumatate din comenzile vechi. Incepand de anul viitor, cand iPhone 6 va fi lansat, Apple ar intentiona sa mute toata productia la TSMC si probabil un alt partener, inlocuind complet Samsung.

11 COMENTARII

  1. Si de ce sunt mari probleme pentru coreeni?
    Se aude ca au apelat la procesoare Qualcomm pentru S4 tocmai pentru ca nu au reusit sa produca destule Exynosuri in timp util. Anul trecut, la fel, nu au reusit sa produca destule camere pentru S3 si au apelat la Sony…
    Atat timp cat Samsung are jumate din piata de telefoane, un sfert dintre toate electronicele, chiar nu cred ca are nevoie sa mai produca si pentru altii + ca scria pe undeva (nu pe siteuri androiste) ca Samsung a marit preturile pentru componentele Apple tocmai pentru ca acestia sa renunte la ei.

  2. Iti imaginezi ca jumatate din piata de telefoane inseamna S3 si note? Gresesti grav. Samsung traieste din componentele pe care le produce, nu din telefoane.

  3. Sunt doua divizii diferite care traiesc fiecare din ce produce – pt ca au buget si management separate.
    Cea de componente va avea mai putine vanzari, fara contractele cu Apple , cea de telefoane nu va fi afectata in nici un fel – ar putea chiar sa-i mearga mai bine, daca noii furnizori Apple nu reusesc sa-si onoreze comenzile.
    Orice s-ar spune, Samsung a fost cel mai capabil furnizor al Apple.

  4. Oricum apple parca pe langa TSMC a incheiat un acrod si cu Intel. Iar Intel era singura companie care putea fii peste Samsung ca nivel de fabricare si expertiza. Ceea ce ma bucura

  5. @serban apple nu a incheiat nimic cu INTEL , cei de la samsung au facut asta , din toamna or sa lanseze un sistem de operare numit TIZEN

  6. @Lucian 4.2 toate firmele mari au fabrici pe vapor. vezi ca e inteleasa gresit aceasta notiune. cand fabrica este pe un vapor, care poate fi chiar tras in port dar se afla pe apa, nu plateste anumite taxe, fata de fabrica care este pe uscat. sper ca m-am facut inteles

  7. Pentru un site care se numeste iDevice…mi se pare ca dau tarcoale cam multi fan boys samsung. Si ce ma deranjeaza e ca majoritatea sunteti niste mucosi care isi dau cu parerea fara sa aiba macar liceul terminat. Mars la plasticurile voastre.