Prima Pagina A7 Apple urmeaza sa foloseasca TSMC pentru a fabrica chip-ul A7 din viitoarele...

Apple urmeaza sa foloseasca TSMC pentru a fabrica chip-ul A7 din viitoarele iPhone-uri

  V-am spus deja ca managerii Samsung se plang din cauza faptului ca Apple nu i-a contractat pentru a fabrica viitoarele chip-uri ale iPhone-urilor, iar astazi aflam ca TSMC va fi cel de-al doilea mare producator al chip-ului A7. Se pare ca taiwanezii vor avansa cu 2 luni inceperea procesului de fabricare a chip-ului A7, aparent pentru iPhone 6, fabricile lor urmand a produce aceasta componenta incepand din luna aprilie. Samsung are in continuare exclusivitate in ceea ce priveste fabricarea chip-urilor din iDevice-uri, insa ea ar urma sa se incheie in iunie si Apple nu intentioneaza sa o prelungeasca.

  TSMC ar urma sa produca noul chip A7 folosind un proces de fabricatie de 20nm, iar acest lucru ar urma sa ne aduca performante mai bune atat pe partea software, cat si in ceea ce priveste autonomia bateriei. Intrebarea pe care o pun multi acum este: ce fel de chip va utiliza Apple in iPhone 5S-ul care va fi lansat in vara din moment ce primele chip-uri A7 ar urma sa ajunga la Foxconn abia in 2014? Ei bine, nimeni nu stie, insa Apple ar putea utiliza un chip A6 dezvoltat folosind un proces de fabricatie mai bun si ar putea creste frecventa procesorului pentru a oferi performante mai bune si autonomie ridicata.

  Ce va face Apple nu stim inca, insa e clar ca separarea de Samsung nu este departe.

 • sori

  Sau ar putea folosi un quad, ca sa nu fie nevoiti sa creasca frecventa si consumul prea mult.
  Pana la urma procesorul Apple e tot un Cortex A9 modificat. Nu cred ca vor avea un processor fabricat pe 20nm anul asta, deci va fi pe 28nm, evolutia fiind minima fata de precedentul, fabricat de Samsung si care era pe 32nm.

 • Liviu

  Bine ca se separa odata ca m-am saturat de complexati pe acest blog. Poate o sa puteti apuca sa dormiti macar noaptea un pic…
  🙂

 • Sherman

  Sincer, daca nu vor scoate iph 5s cu a7 nu ma agit sa fac un upgrade. Raman la iph 5-ul meu. Ar fi o surpriza sa imbubatateasca chipul A6 si sa scoata iph 5s cu 2 gb de RAM. Asta cred ca ar ajuta mai mult. De exemplu eu am avut si un sams s3 LTE cu 2gb RAM, iar fata de un s3 standard cu 1 gb RAM se simte foarte tare diferenta. Am facut o gramada de teste si m-am convins ce inseamna 2gb de RAM!
  In sfarsit, o sa vedem!

 • hamham

  Adevarul este ca TSMC este recunoscut ca fiind un producator de cipuri de cea mai buna calitate…