Prima Pagina aplicatii Smartphone-urile cu ecrane medii au cel mai mare grad de utilizare

Smartphone-urile cu ecrane medii au cel mai mare grad de utilizare

  Daca v-ati intrebat vreodata care sunt cele mai utilizate smartphone-uri, atunci un studiu facut de catre compania Flurry ar trebui sa va dea un raspuns la intrebarea pe care sincer nu cred ca mai trebuia sa o spuna cineva. Conform studiului americanilor, smartphone-urile cu ecrane medii(3.5 – 4.9 inch) au cel mai mare grad de utilizare, smartphone-urile cu ecrane de 3.5 inch cad pe locul al doilea, iar pe locul 3 se situeaza tabletele. Smartphone-urile cu ecrane mai mari de 5 inch si tabletele mici au grade reduse de utilizare, insa numarul lor este destul de mic in comparatie cu cel al terminalelor cu ecrane medii.

  In baza acestor rezultate, cei de la Flurry sustin ca smartphone-urile cu ecrane mai mari de 5 inch sunt un trend care va fi rapid dat uitarii de catre utilizatori, iar statisticile sustin aceasta afirmatie. Era de asteptat ca terminalele cu ecrane medii sa aiba cel mai mare grad de utilizare din moment ce ele reprezinta majoritatea vanzarilor de smartphone-uri la nivel global, insa surprinzator este faptul ca tabletele mici inregistreaza rezultate atat de mici, mai ales ca in ultimul an ele au devenit din ce in ce mai populare.

 • Jack

  Am avut de 3.5, de 4, m-am “jucat” pe ecrane (mult) mai mari, dar cred ca, din punctul meu de vedere, intre 4.2 si 4.5 e diagonala ideala pentru un telefon.
  Nu cred ca cele de 5 vor fi date uitarii pentru ca e o nisa care trebuie exploatata, intotdeauna se va gasi cineva care sa aprecieze… marimea :). Stiti cum e vorba aia… size does matter 😉

 • Bobby67

  3,5-4inch e ok!Mai mult de atat e ca si cum ai sta cu tableta la ureche si vorbesti sa vada toata lumea ce smecher esti tu!

 • sori

  3,5 o fi pt tine ok . majoritatea nu sunt de parerea asta

 • Basesku

  4,2 ideal

 • 4.2 – 5 pare ok, minim 3.5, dar peste 5 pare prea mult.

 • liviu’s

  Off topic: stie vreun tweak care da resize la paginile din safari arunci cand faci zoom? Vateodata scrisul e prea mic si cand dai zoom nu mareste literele dar mareste pagina si e mai greu de citit. Mersi.