In 2013 Apple ar urma sa depaseasca pentru prima oara Microsoft in ceea ce priveste vanzarile de smartphone-uri, tablete si PC-uri

  In ultimii ani smartphone-urile si tabletele au intrecut in popularitate PC-urile, multi producatori reclamand scaderea puternica a vanzarilor. Anul trecut Apple a vandut 159 de milioane de iDevice/Mac-uri, cu 16 milioane mai putine decat cei de la Microsoft, insa aici vorbim doar despre smartphone-uri, tablete si PC-uri. Conform felului in care va evolua piata anul acesta, cei de la Gartner sustin ca Apple va depasi, pentru prima oara, in vanzari Microsoft in cele 3 categorii mentionate anterior, acest lucru fiind usor de crezut, mai ales daca luam in calcul cresterea puternica pe care a inregistrat-o Apple in ultimii ani.

  Smartphone-urile Windows Phone si tabletele Surface nu au generat vanzari grozave pentru cei de la Microsoft, tranzitia multora de la PC-uri la tablete este o problema foarte mare si compania din Redmond deocamdata nu are o solutie pentru ea. E de asteptat ca anul acesta vanzarile Microsoft sa scada substantial daca produse competitive nu vor fi lansate pe piata, asta in timp ce vanzarile Apple ar urma sa creasca in baza lansarii iPhone 5S, iPad 5, iPad Mini 2 si a unor modele actualizate ale Mac-urilor.