Google este interesata sa achizitioneze WhatsApp Messenger pentru 1 miliard de dolari

  WhatsApp Messenger este una dintre cele mai populare si mai bine vandute aplicatii din App Store, peste 100 de milioane de posesori de iDevice-uri trimitand zilnic miliarde de mesaje prin serverele companiei creatoare. Succesul aplicatiei a atras atentia celor de la Google care se pare ca ar fi interesati sa o achizitioneze pentru suma de 1 miliard de dolari. Cele doua companii negociaza de mai bine de o luna de zile achizitia, insa deocamdata procesul a ajuns intr-un punct mort, deoarece reprezentantii WhatsApp ar dori as obtina 1 miliard de dolari pe aplicatie si infrastructura, iar cei de la Google inca analizeaza investitia.

Messaging app WhatsApp is in the negotiating phase over prices with Google in what could be Google’s next billion dollar acquisition, according to an inside source. While the deal started four or five weeks ago, we’ve been told that WhatsApp is “playing hardball” and jockeying for a higher acquisition price, which currently is “close to” $1 billion right now.

  Achizitionarea WhatsApp Messenger de catre Google ar putea fi problematica, deoarece Google se afla intr-un proces de restructurare a serviciilor sale de comunicatii, iar o aplicatie de genul acesta ar fi exact ceea ce are compania nevoie. Achizitionand-o, o va axa in principal pe serviciile sale si pe Android, iar multi utilizatori ar putea fi fortati sa utilizeze alternative precum iMessage in locul sau.