Prima Pagina Apple Un fost consultant al Apple sustine ca politica de stabilire a numelor...

Un fost consultant al Apple sustine ca politica de stabilire a numelor produselor este un semn de slabiciune

  Ken Segall este un renumit brand consultant pentru marile companii de pe glob, a lucrat destul timp si cu Apple, iar acum sustine ca politica de stabilire a numelor produselor companiei reprezinta un semn de slabiciune. Segall sustine ca introducerea iPhone-urilor din seria S reprezinta o miscare care nu reprezinta compania Apple, simplificitatea operatiunilor sale si a modului in care denumeste produsele. El considera ca utilizarea unei asemenea scheme de denumiri este complexa, ciudata si nu este necesara pentru cei de la Apple.

First of all, it’s an awkward moniker whether you speak it or read it. The Apple designers tried their best with the product graphics, but there is an inescapable reality: 4S will never be as simple as 4. More important, tacking an S onto the existing model number sends a rather weak message. It says that this is our “off-year” product, with only modest improvements. If holding off on the big number change achieved some great result, I might think otherwise. But look what happened with iPhone 5.

  Desi pentru multi ideea lui Segall pare departe de realitate, consultantul are dreptate. Toata lumea se asteapta ca anul acesta Apple sa lanseze iPhone 5S, un terminal care va aduce imbuntatiri minore fata de iPhone 5 si ajunte pe piata doar pentru ca Apple trebuie sa lanseze ceva. Lumea se asteapta ca 2013 sa fie “anul slab” al celor de la Apple si daca iPhone 5S va ajunge pe piata, atunci acesta va fi adevarul. Apple a intrat intr-un cerc vicios din care consumatorii inteleg ca un iPhone important apare doar o data la 2 ani si din aceasta cauza Apple pierde multi bani din vanzari.

  In general multi consumatori nu privesc specificatiile unui produs cand il achizitioneaza, se iau dupa nume, iar S-ul din coada unui iPhone indica multora faptul ca trebuie sa “sara” peste achizitie. Daca Apple ar lansa totusi iPhone 6 pe piata, multi s-ar gandit ca dispozitivul aduce noutati majore, vanzarile fiind implicit mai mari. Desigur ca exista teorii si teorii, insa utilizarea unui s incoada fiecare iPhone lansat o data la 2 ani pare o idee nu prea buna.

 • A, si atunci geniul asta ar prefera sa le numeroteze constant, 3gs sa se fi numit 4, and so on. Geniala idee!!! Nu ca atunci lumea s-ar simti mintita, fiind acelasi produs cu imbunatatiri, dar cu nume nou (gen GS4). Acel S este un fel de “facelift”.

 • Dragos

  Cred ca apple prefera si ajuta clientii sai adaugand acel s…daca am luat i5 si anul acesta apare i6…nu ma pftic..nu incerc sa cumpar ultimul model cu toate ca am investit deja in cumpararea i5 si a trecut doar un an?
  Daca apare i5s..nu ma agit asa mult..astept i6 si am si timp sa imi revin cu banii si poate si exipirarea abonamentului ma ajuta la achizitionare..
  Cred ca apple stie ce face..nu tine cont de denumire ci doar de modul de a mentine clienteala…

 • Eu cred ca doar iPhone-urile cu “S” merita cumparate,si cred ca multi gandesc la fel.

  iPhone 4 are lag mare pe iOS6.1.2,si pot sa-mi imaginez cum va rula iOS7.

  Chiar daca 4S nu a adus multe imbunatatiri peste 4,luand in considerare doar procesorul a meritat achizitia.Pentru mine viteza de raspuns si navigatie fara lag este esentiala.

 • Gabriel

  Îi de luat înseama aceasta idee, eu am un i4S cumparat in decembrie si primul iphone, sunt fan produse apple însa nu mai sunt asa de entuziasmat 🙁 cum am fost o data.

 • Cezar

  Te cred

 • Hybrid

  iPhone 4 intra deja pe linia moarta…sa numai spunem de iPod Touch-urile vechi

 • Niceman

  Eu sincer as vedea altfel problema… Lumea ar trebui sa cumpere cam tot ce este cu S in coada au fost mai bune si au rezolvat problemele versiunile primare

 • Niceman

  In concluzie lumea cumpara un produs primare iphone 5 prost gandit si facut si cand trebuie sa cumpere produsul bun de la apple sare peste etapa ca nu sunt incantatk ca acel S arata la fel… Si da apple pierde oamenii vad produsele apple tot mai slabe pentru ca nu cumpara S

 • NicKel

  Cel mai sanatos este sa se “sara” peste achizitia modelelor fara S in coada (variante beta) 😉