Prima Pagina AirPlay Functia AirPlay Mirroring a iDevice-urilor poate fi utilizata pentru a fura passcode-uri...

Functia AirPlay Mirroring a iDevice-urilor poate fi utilizata pentru a fura passcode-uri sau alte date

  i0n1c, hackerul care a descoperit exploit-urile in baza carora au fost dezvoltate solutiile de jailbreak pentru iOS 4.1.x, prezinta astazi prin intermediul Twitter cateva informatii interesante in legatura cu sistemul AirPlay Mirroring din iDevice-uri. El spune ca orice persoana v-ar putea lasa fara codul vostru de siguranta, sau fara alte date, daca activeaza aceasta functie cerandu-va sa efectueze un apel telefonic. Practic atunci cand activati AirPlay Mirroring pe un iDevice ii transpuneti ecranul pe un ecran extern si orice faceti pe ecranul terminalului poate fi vazut de catre oricine altcineva pe ecranul extern.

  Desigur ca procedura nu este simpla si necesita proximitatea iDevice-ului de un Apple TV pentru ca totul sa functioneze, insa teoretic totul este posibil. i0n1c sustine ca Apple ar trebui sa impuna utilizarea unui passcode pentru a activa AirPlay Mirroring pe terminalele care au setat un asemenea cod, insa e putin probabil ca Apple sa faca acest lucru, desi compania ar putea creste serios securitatea iOS-ului in acest mod.

  • Richard

    E la fel cu a spune ca daca lasi pe cineva sa-ti vada codul cand il introduci, atunci telefonul are o bresa de securitate. Cat mai tine de marea stire, e sa nu uitam ca aveti banda albastra sus, cand faceti mirroring, iar asta se poate deactiva fara sa introduci codul, din lockscreen.

  • Lucian D.

    cum zice Richard, plus ca Apple TV-ul pe care se face Mirroring trebuie sa fie in aceeasi retea WiFi si se poate seta o parola pentru AirPlay…

  • radycal

    Eu sunt de lucru mi-am luat un tv portabil am pus apple tv pe baterii si o ies in parc sa fur cateva coduri, daca o sa am ce face cu ele nu mai conteaza totul se rezuma la … Ca pot sa le fur … Haha