Intel anunta o noua versiune a Thunderbolt cu suport pentru rezolutii 4K si viteze de transfer de pana la 20 Gbps (Video)

  In cursul serii trecute Intel a anuntat oficial imbunatatirea tehnologiei Thunderbolt disponibila in Mac-uri si nu numai, noua versiune fiind compatibila cu rezolutiile 4K, dar fiind deasemenea capabila sa transfere fisiere cu viteze de pana la 20 Gbps. Tehnologia pe care Intel se pregateste sa o aduca pe piata anul viitor ar putea oferi companiei Apple posibilitatea de a lansa un iMac echipat cu Retina Display, mai ales ca procesoarele care o vor include au acum capacitatea de a sustine o rezolutie atat de mare.

  Noua versiune a Thunderbolt va fi inclusa in procesoarele Intel Falcon Ridge care vor fi cel mai probabil implementate in Mac-urile ce vor ajunge anul viitor pe piata si desi tehnologia se anunta a fi interesanta, in lipsa unui alt Mac cu Thunderbolt nu o prea veti utiliza. Ar fi extrem de bine pentru Apple sa lanseze un iMac echipat cu Retina Display, insa sunt sigur ca aceasta masura va duce la o crestere a pretului de vanzare pentru aceasta linie de produse, iar pentru Apple acest lucru ar fi nepotrivit.