Prima Pagina Intel Intel anunta o noua versiune a Thunderbolt cu suport pentru rezolutii 4K...

Intel anunta o noua versiune a Thunderbolt cu suport pentru rezolutii 4K si viteze de transfer de pana la 20 Gbps (Video)

  In cursul serii trecute Intel a anuntat oficial imbunatatirea tehnologiei Thunderbolt disponibila in Mac-uri si nu numai, noua versiune fiind compatibila cu rezolutiile 4K, dar fiind deasemenea capabila sa transfere fisiere cu viteze de pana la 20 Gbps. Tehnologia pe care Intel se pregateste sa o aduca pe piata anul viitor ar putea oferi companiei Apple posibilitatea de a lansa un iMac echipat cu Retina Display, mai ales ca procesoarele care o vor include au acum capacitatea de a sustine o rezolutie atat de mare.

  Noua versiune a Thunderbolt va fi inclusa in procesoarele Intel Falcon Ridge care vor fi cel mai probabil implementate in Mac-urile ce vor ajunge anul viitor pe piata si desi tehnologia se anunta a fi interesanta, in lipsa unui alt Mac cu Thunderbolt nu o prea veti utiliza. Ar fi extrem de bine pentru Apple sa lanseze un iMac echipat cu Retina Display, insa sunt sigur ca aceasta masura va duce la o crestere a pretului de vanzare pentru aceasta linie de produse, iar pentru Apple acest lucru ar fi nepotrivit.

 • sori

  Alta tehnologie care va muri ca si firewire din cauza ratei scazute de adoptie si a preturilor prea mari pt accesorii.
  In plus , e net inferioara standardului PCI-Express 3.0 – de vreo 8 ori mai lenta.

 • danpuf

  sori.. gresesti..

 • djcata

  gresesti rau … e net superioara …. si nu cred ca va muri … asta e viitorul …..parerea mea

 • Hybrid

  Am un hub belkin thunderbolt la care am conectat simultan 3 HDD-uri USB 3 + Un monitor Full HD , vitezele de pe hard variau intre 70-80 MB/S pe cand un usb normal abea poate sa faca fata la 1 HDD amarat.Pacat ca Intel ca nu poate sa aduca tehnologia la scara larg pe PC-uri sa vada si “geamurile” ce inseamna tehnolgie adevarata.
  @sori Ai vazut diferenta de marime la PCI express fata de thunderbolt ? Nu neg , PCI express este intradevar net superior dar nu este un port facut pentru perifice uzuale.

 • djcata03

  pai astea vrea sa faca acum sa o aduca in toate pc-urile … cu ce e PCI-Express superior ?