Android OS a fost initial dezvoltat ca un sistem de operare pentru camere

  Android a evoluat in ceea ce este astazi multumita unui fost angajat Apple numit Andy Rubin, el fiind omul care a reusit sa transforme un sistem de operare, initial conceput pentru camere, in cel mai utilizat sistem de operare pentru terminale mobile. Cei de la Google au gandit initial Android-ul ca un sistem de operare pentru camere destepte, el permitand utilizatorilor sa conecteze mult mai usor camerele la calculatoare, insa planurile celor de la Google s-au schimbat pe masura ce interesul pentru camere a scazut si interesul pentru smartphone-uri a crescut exponential.

The creators of Android originally dreamed it would be used to create a world of “smart cameras” that connected to PCs, a founder said, but it was reworked for mobile handsets as the smartphone market began to explode. “The exact same platform, the exact same operating system we built for cameras, that became Android for cellphones,” said Android co-founder Andy Rubin, who spoke at an economic summit in Tokyo.

  Incepand din anul 2005 Google a inceput sa anagajez oameni din companii precum T-Mobile sau Orange pentru a dezvolta Android-ul intr-un sistem de operare dedicat smartphone-urilor, iar ideea s-a dovedit a fi una de succes. Partea interesanta este ca nucleul sistemului de operare dezvoltat initial pentru camere a ramas acelasi cand s-a decis tranzitionarea sa catre smartphone-uri, semn ca Google nu a avut chiar atat de multe schimbari de facut pentru a avea succes.