Apple breveteaza sistemul de stergere si mutare a aplicatiilor din iOS

  In iOS compania Apple a implementat un sistem care permite utilizatorilor sa mute sau sa stearga aplicatiile, el fiind usor de recunoscut deoarece in momentul activarii genereaza un efect de vibrare pentru toate aplicatiile din Springboard. Intregul sistem este acum brevetat de catre compania Apple care incearca sa il protejeze impotriva concurentilor care ar fi tentati sa il compieze in intregul sau. Separat de acest sistem de manipulare a aplicatiilor din iDevice-uri, cei de la Apple breveteaza si sistemul de generare a folderelor din iOS, tehnologie implementata acum doar cativa ani de catre companie.

For example, using a sequence of inputs to create, modify and/or delete folders and content within folders is tedious and creates a significant cognitive burden on a user. In addition, existing methods take longer than necessary, thereby wasting energy. For example, as illustrated in FIG. 5B, the selectable user interface objects jiggle as though they are floating on water (e.g., each respective selectable user interface object oscillates about a respective average position of the selectable user interface object on the display).

  Aceste sisteme simplifica interactiunea utilizatorilor cu iDevice-urile si ratiunea din spatele brevetarii lor are la baza actiuni precum cele ale companiei Samsung. Steve Jobs a inceput procesul de brevetare a tehnologiilor Apple dupa ce Microsoft a reusit sa utilizeze inaintea Apple cateva tehnologii importante ce au legatura cu sistemele de operare pentru desktop-uri, procesul fiind continuat si sub comanda lui Tim Cook.