Prima Pagina Apple Apple intentioneaza sa deschida un nou centru pentru dezvoltarea chip-urilor ce urmeaza...

Apple intentioneaza sa deschida un nou centru pentru dezvoltarea chip-urilor ce urmeaza sa ajunga in iDevice-uri

  Apple dezvolta de cativa ani propriile design-uri pentru chip-urile ce sunt implementate in iDevice-uri si contin procesorul, RAM-ul, procesorul grafic, etc. Apple are angajate peste 1000 de persoane care dezvolta aceste chip-uri si este interesata sa gaseasca altele pentru un nou centru de dezvoltare care urmeaza sa fie deschis in Florida. Cateva oferte de munca publicate de catre Apple dau de inteles ca in Florida urmeaza sa fie deschis un centru in care inginerii Apple vor proiecta, produce si testa viitoarele chip-uri ale iDevice-urilor, inainte ca acestea sa fie utilizate in terminale.

  Apple nu va produce aici chip-uri in cantitati industriale, vorbim doar despre partea de cercetare si dezvoltare a procesului, insa deschiderea centrului indica faptul ca Apple este din ce in ce mai interesata sa devina autonoma fata de partenerii sai. Apple isi concepe propriile chip-uri, insa foloseste componentele altor companii si poate in viitor cei de la Apple vor decide sa lanseze propriile linii de componente care sa fie cel putin la fel de bune precum ale partenerilor sai.

 • Lucian 4.2

  Povesti de adormit copiii. Apple nu o sa-si produca niciodata procesoarele din doua motive : mana de lucru in America e prea scumpa iar experienta Apple in domeniu este zero.
  Daca prin absurd si-ar produce procesoarele, vor repeta experienta cu aplicatia de navigatie de doi bani.

 • Marius

  Lucian , dar A4 , A5 , A5x , astea de cine sunt produse? Nu de apple? Nu isi produc propriile procesoare de ani de zile , procesoare ce sunt dual core de face pipi pe cele quad de la samsung?

 • hamham

  Marius, Apple nu are capacitati de productie hardware; ei proiecteaza procesoarele, si dau schemele de lucru lui Samsung care ii produce fizic procesorul. Samsung este de asemenea un producator cu capacitati fantastice in termeni de volume. Practic nu prea exista alt producator care sa faca milioane de procesoare lunar, cat sa ajunga pentru toate idevice-urile.

  Poti detalia ce inseamna “procesoare ce sunt dual core de face pipi pe cele quad de la samsung”?
  Daca ai niste teste, trimite linkuri, ca din ce stie toata lumea, i5 este in urma S3 quadcore, S4 octocore, Note 2 quadcore, dar deasupra numai S3 dualcore sau alt stift Samsung.
  Hai sa fim obiectivi si sa nu riscam sa devenim patetici cu asemenea comentarii, care nu schimba situatia.

 • djcata03

  intel sunt singurii care ar putea inlocui la volum productia samsung