Interesul pentru iPad Mini scade din cauza apropierii lansarii iPad Mini 2

  iPad Mini 2 urmeaza sa fie lansate in urmatoarele luni de catre compania Apple, insa intre timp se pare ca in randul consumatorilor scade interesul pentru actuala tableta produsa de catre cei din Cupertino. Conform unei publicatii asiatice, partenerii Apple se astepata ca vanzarile iPad Mini sa scada cu pana la 30% pana la lansarea oficiala a iPad Mini 2, un lucru normal avand in vedere zvonurile si ciclul anual de actualizare a produselor. O scadere cu pana la 30% a vanzarilor reprezinta milioane de tablete iPad Mini care raman in magazinele Apple si cele ale partenerilor, deci destule miliarde de dolari nu ajung in conturile Apple.

Upstream sources in the iPad mini supply chain expect a 20-30% decline in shipments for the device during the second quarter of 2013 due to lacking demand in the market. The lacking demand stems from consumers waiting for the release of the next generation iPad mini, said the sources. Apple has also recently adjusted its reserves for the current iPad mini, which are estimated to be between 10-12 million during the quarter, down from approximately 15 million in the first quarter of the year.

  Conform estimarilor asiaticilor, intre 3 si 5 milioane de tablete iPad Mini ar urma sa nu mai fie produse sau sa ramana in rafturile magazinelor din intreaga lume, dar aceasat “problema” era de asteptat, avand in vedere felul in care au evoluat lucrurile in trecut. Era de asteptat ca o parte din cererea iPad Mini sa se reduca la doar 6 luni dupa lansarea produsului, acum ramane de vazut cat va astepta Apple pana in momentul in care va aduce iPad Mini 2 pe piata.