Orange Cloud – Orange Romania lanseaza un serviciu Cloud pe care vei dori sa il utilizezi! (Video)

43

[youtube]http://youtu.be/vsVZakb2Cnc[/youtube]

  In aceasta dimineata am avut placerea de a asista la lansarea Orange Cloud, un serviciu de tip cloud pe care operatorul Orange Romania il va face disponibil unei bune parti a propriilor clienti. In clipul video de mai sus aveti intreaga prezentare a Orange Cloud facuta de catre Julien Ducarroz, CCO al Orange Romania. Orange Cloud este primul serviciu de tip cloud al Orange si le va oferi gratuit clientilor care au un abonament eligibil posibilitatea de a accesa serviciu de pe un terminal mobil sau un desktop pentru a isi salva documente, poze, filme, muzica, fisiere, sau contactele si calendarul cu intalniri. Daca ati mai utilizat sisteme de acest gen, atunci stiti deja ca incarcarea unui fisier in Orange Cloud va face acel fisier disponibil pe toate terminalele cu care accesati sistemul, insa de pe iDevice-uri putem incarca doar poze si filme care se afla in Camera Roll.

  Sistemul va fi accesibil de pe terminale mobile si desktop-uri, pentru iOS si Android OS vor fi lansate aplicatii speciale, iar pentru OS X si Windows vor fi disponibile programe dedicate. Desigur ca Orange Cloud va fi accesibil si prin intermediul unui browser web, deci veti putea incarca si descarca fisiere inclusiv prin aceasta metoda. Bun, v-am spus cum ajungeti la el, iar acum va spun ceea ce conteaza cel mai mult. Pentru inceput toti abonatii eligibili vor primi pana la 10 GB de spatiu gratuit timp de un an de zile, iar traficul mobil facut prin Orange Cloud va fi gratuit. Da, ati citit bine, traficul de upload/download facut prin Orange Cloud nu va fi taxat sau retras din alocatia lunara, asa ca veti putea face orice doriti fara griji. Pentru cei care nu au abonamente sau optiuni eligibile exista optiunea de a cumpara acces la Orange Cloud cu 10 GB de spatiu de stocare pentru doar 1.5 euro lunar, iar cei care doresc mai mult de atat(indiferent de abonament), pot mari spatiu la 50GB sau 150 GB pentru 5 sau 15 euro lunar.

  Orange Cloud va da posibilitatea de a stoca si accesa orice, iar partea interesanta este ca fisierele pe care puteti incarca trebuie sa aiba o dimensiune maxima de 2 GB, deci e putin probabil sa aveti probleme in a gasi ceva util de incarcat. Spre deosebire de alte servicii de tip cloud disponibile in lumea larga, Orange Cloud va ofera posibilitatea de a incarca fisiere mari, va ofera trafic gratuit pentru perioada utilizarii si cred ca aceste doua lucruri vor convinge extrem de multa lume sa il incerce. Orange Cloud este accesibil in aceasta pagina si daca aveti un cont existent pe website-ul Orange va puteti loga cu el.

  Ca sa fiu sincer nu am fost interesat de serviciile de tip cloud pana in prezent, insa avand la dispozitie Orange Cloud cu trafic gratuit, incep sa ma gandesc ca altceva nu prea merita incercat. Orange recomanda utilizarea unei conexiuni 4G pentru incarcarea rapida a fiserelor, insa orice conexiune este buna, doar ca rezultatele utilizarii sunt conditionate de viteza de transfer pe care o aveti. Deocamdata Orange Cloud poate fi accesat doar de pe desktop-uri sau terminale Android, aplicatia pentru iOS urmand a fi disponibila in App Store in cursul acestei saptamani.

UPDATE: Aplicatia Orange Cloud este disponibila in App Store.

Orange lansează serviciul Orange Cloud în România 

Bucureşti, 22 aprilie 2013. Începând din 22 aprilie Orange oferă abonaţilor persoane fizice un nou motiv să fie la Orange, serviciul Orange Cloud. Serviciul păstrează în siguranţă şi într-un singur loc, imagini, videoclipuri, melodii, fişiere, dar şi contactele sau calendarul de întâlniri, care pot fi accesate oricând şi de oriunde prin Orange Cloud şi prin aplicaţia dedicată pentru mobil, tabletă sau laptop.

Pentru a beneficia de Orange Cloud, clienţii cu abonamente Cangur, Colibri sau Panteră pot solicita activarea lui fără costuri suplimentare şi, în funcţie de abonament, vor primi până la 10 GB spaţiu de stocare şi trafic nelimitat în Orange Cloud pentru numărul pe care a fost activat serviciul.

Cei care doresc să beneficieze de un spaţiu de stocare mai mare, cât şi cei care nu au un abonament Cangur, Colibri sau Panteră pot alege una din opţiunile de 10 GB, 50 GB sau 150 GB pentru 1,5 euro, 5 euro, respectiv 15 euro (TVA inclus) pe lună ce pot fi activate în magazinele Orange, la numărul 408 sau online, din contul Orange.

Orange Cloud permite trimiterea fişierelor video sau fotografiilor către prieteni sau cunoştinţe direct din Orange Cloud prin intermediul reţelelor de socializare precum Facebook, Twitter şi YouTube. De asemenea, accesând cloud.orange.ro utilizatorii îşi pot organiza arhiva foto sau melodiile, asa cum îşi doresc. În plus, folosind Orange Cloud, clienţii Orange îşi vor putea salva contactele şi agenda atunci când au nevoie, pentru a fi siguri ca nu pierd informaţii importante atunci când îşi resetează sau îşi schimbă telefonul.

Aplicaţia Orange Cloud poate fi accesată de utilizatorii de echipamente cu sistem de operare Android (tablete, smartphone-uri, camere foto) şi poate fi descărcată gratuit din Google Play, şi, în cursul săptămânii, va fi disponibilă în App Store pentru cei cu iOS. Odată instalată, va solicita numele de utilizator şi parola contului Orange pentru autentificare.

“Clienţii devin din ce în ce mai familiarizaţi cu folosirea smartphone-urilor, iar accesul la internet oferă mai multă flexibilitate. Serviciul Orange Cloud asigură securitatea informaţiilor, susţine mobilitatea şi permite clienţilor noştri acces rapid, oricând şi de oriunde la fotografii, documente sau contacte de care pot avea nevoie pe parcursul zilei, precum şi distribuirea informaţiilor prin reţele de socializare.“ a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer în cadrul Orange România.

Mai multe detalii pe www.orange.ro/cloud .