Orange Cloud – Orange Romania lanseaza un serviciu Cloud pe care vei dori sa il utilizezi! (Video)

[youtube]http://youtu.be/vsVZakb2Cnc[/youtube]

  In aceasta dimineata am avut placerea de a asista la lansarea Orange Cloud, un serviciu de tip cloud pe care operatorul Orange Romania il va face disponibil unei bune parti a propriilor clienti. In clipul video de mai sus aveti intreaga prezentare a Orange Cloud facuta de catre Julien Ducarroz, CCO al Orange Romania. Orange Cloud este primul serviciu de tip cloud al Orange si le va oferi gratuit clientilor care au un abonament eligibil posibilitatea de a accesa serviciu de pe un terminal mobil sau un desktop pentru a isi salva documente, poze, filme, muzica, fisiere, sau contactele si calendarul cu intalniri. Daca ati mai utilizat sisteme de acest gen, atunci stiti deja ca incarcarea unui fisier in Orange Cloud va face acel fisier disponibil pe toate terminalele cu care accesati sistemul, insa de pe iDevice-uri putem incarca doar poze si filme care se afla in Camera Roll.

  Sistemul va fi accesibil de pe terminale mobile si desktop-uri, pentru iOS si Android OS vor fi lansate aplicatii speciale, iar pentru OS X si Windows vor fi disponibile programe dedicate. Desigur ca Orange Cloud va fi accesibil si prin intermediul unui browser web, deci veti putea incarca si descarca fisiere inclusiv prin aceasta metoda. Bun, v-am spus cum ajungeti la el, iar acum va spun ceea ce conteaza cel mai mult. Pentru inceput toti abonatii eligibili vor primi pana la 10 GB de spatiu gratuit timp de un an de zile, iar traficul mobil facut prin Orange Cloud va fi gratuit. Da, ati citit bine, traficul de upload/download facut prin Orange Cloud nu va fi taxat sau retras din alocatia lunara, asa ca veti putea face orice doriti fara griji. Pentru cei care nu au abonamente sau optiuni eligibile exista optiunea de a cumpara acces la Orange Cloud cu 10 GB de spatiu de stocare pentru doar 1.5 euro lunar, iar cei care doresc mai mult de atat(indiferent de abonament), pot mari spatiu la 50GB sau 150 GB pentru 5 sau 15 euro lunar.

  Orange Cloud va da posibilitatea de a stoca si accesa orice, iar partea interesanta este ca fisierele pe care puteti incarca trebuie sa aiba o dimensiune maxima de 2 GB, deci e putin probabil sa aveti probleme in a gasi ceva util de incarcat. Spre deosebire de alte servicii de tip cloud disponibile in lumea larga, Orange Cloud va ofera posibilitatea de a incarca fisiere mari, va ofera trafic gratuit pentru perioada utilizarii si cred ca aceste doua lucruri vor convinge extrem de multa lume sa il incerce. Orange Cloud este accesibil in aceasta pagina si daca aveti un cont existent pe website-ul Orange va puteti loga cu el.

  Ca sa fiu sincer nu am fost interesat de serviciile de tip cloud pana in prezent, insa avand la dispozitie Orange Cloud cu trafic gratuit, incep sa ma gandesc ca altceva nu prea merita incercat. Orange recomanda utilizarea unei conexiuni 4G pentru incarcarea rapida a fiserelor, insa orice conexiune este buna, doar ca rezultatele utilizarii sunt conditionate de viteza de transfer pe care o aveti. Deocamdata Orange Cloud poate fi accesat doar de pe desktop-uri sau terminale Android, aplicatia pentru iOS urmand a fi disponibila in App Store in cursul acestei saptamani.

UPDATE: Aplicatia Orange Cloud este disponibila in App Store.

Orange lansează serviciul Orange Cloud în România 

Bucureşti, 22 aprilie 2013. Începând din 22 aprilie Orange oferă abonaţilor persoane fizice un nou motiv să fie la Orange, serviciul Orange Cloud. Serviciul păstrează în siguranţă şi într-un singur loc, imagini, videoclipuri, melodii, fişiere, dar şi contactele sau calendarul de întâlniri, care pot fi accesate oricând şi de oriunde prin Orange Cloud şi prin aplicaţia dedicată pentru mobil, tabletă sau laptop.

Pentru a beneficia de Orange Cloud, clienţii cu abonamente Cangur, Colibri sau Panteră pot solicita activarea lui fără costuri suplimentare şi, în funcţie de abonament, vor primi până la 10 GB spaţiu de stocare şi trafic nelimitat în Orange Cloud pentru numărul pe care a fost activat serviciul.

Cei care doresc să beneficieze de un spaţiu de stocare mai mare, cât şi cei care nu au un abonament Cangur, Colibri sau Panteră pot alege una din opţiunile de 10 GB, 50 GB sau 150 GB pentru 1,5 euro, 5 euro, respectiv 15 euro (TVA inclus) pe lună ce pot fi activate în magazinele Orange, la numărul 408 sau online, din contul Orange.

Orange Cloud permite trimiterea fişierelor video sau fotografiilor către prieteni sau cunoştinţe direct din Orange Cloud prin intermediul reţelelor de socializare precum Facebook, Twitter şi YouTube. De asemenea, accesând cloud.orange.ro utilizatorii îşi pot organiza arhiva foto sau melodiile, asa cum îşi doresc. În plus, folosind Orange Cloud, clienţii Orange îşi vor putea salva contactele şi agenda atunci când au nevoie, pentru a fi siguri ca nu pierd informaţii importante atunci când îşi resetează sau îşi schimbă telefonul.

Aplicaţia Orange Cloud poate fi accesată de utilizatorii de echipamente cu sistem de operare Android (tablete, smartphone-uri, camere foto) şi poate fi descărcată gratuit din Google Play, şi, în cursul săptămânii, va fi disponibilă în App Store pentru cei cu iOS. Odată instalată, va solicita numele de utilizator şi parola contului Orange pentru autentificare.

“Clienţii devin din ce în ce mai familiarizaţi cu folosirea smartphone-urilor, iar accesul la internet oferă mai multă flexibilitate. Serviciul Orange Cloud asigură securitatea informaţiilor, susţine mobilitatea şi permite clienţilor noştri acces rapid, oricând şi de oriunde la fotografii, documente sau contacte de care pot avea nevoie pe parcursul zilei, precum şi distribuirea informaţiilor prin reţele de socializare.“ a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer în cadrul Orange România.

Mai multe detalii pe www.orange.ro/cloud .

43 COMENTARII

  1. Nu se merita deoarece exista mega.co.nz care da 50GB gratuit pe perioada nelimitata iar documtele sunt salvate pe un SSD si sunt extreme de usor de accesat/descarcat.Ca alternative e si Dropbox care da 20GB gratuit.

  2. Da, dar in timp ce voi va consumati traficul de net aiurea pe mega si altele asemenea, cei cu Orange Cloud fac streaming fara stres, cam asta e ideea. Desigur ca nu e pentru oricine, dar daca vrei sa vezi un film, sa asculti muzica fara sa te doara capul de traficul consumat, alta alternativa mai buna nu exista.

  3. @Puiu: Dupa cum am spus si in articol, aplicatia va fi disponibila in curand in App Store.
    Pentru restul, o sa incercati pana la urma, de ce? Pentru ca e o oferta buna si necontorizarea traficului conteaza mai mult decat altceva, in majoritatea cazurilor.

  4. am internet nelimitat , deci , pe mine ma intereseaza decat spatiu 😛 si cum spun si cei mai sus , sunt multe alte solutii mult mai bogate :D…
    daca ai limita la internet se schimba putin situatia si poti sa iei in calcul si aceasta varianta , numai ca nu stau sa fac abonament la orange pentru a beneficia de trafic moca 🙂

  5. Spui in articol ca oferă clienților eligibili 10 gb un an de zile . Sa înțeleg ca oferta gratuită este doar un an de zile ?

  6. Nu doar bogate cat si sigure 100%… Avem destul ascultate telefoanele din pricina orange asta mai lipsea sa le las si documentele pe mana….

  7. @zaone cum fac sa iau aia 10 gb ? Am Pantera 31 pentru iPhone si din ce zice acolo ar trebui sa imi dea 10 dar mi a da 2…

  8. eu nu prea cred ca “traficul mobil facut prin Orange Cloud va fi gratuit”… adica povestea asta era si la deezer… unde traficul uneori este contorizat, am patit chestia asta sambata, mi-a mancat cel putin 350mb deezer-ul…

  9. @zaone cum fac sa iau aia 10 gb ? Am Pantera 31 pentru iPhone si din ce zice acolo ar trebui sa imi dea 10 dar mi a da 2…te rog..

  10. Dupa cum scrie si in comunmicatul de presa pe care il aveti in articol, se plateste optiunea cu 10 GB dupa 1 an, sau daca nu aveti abonament eligibil.
    In legatura cu acei 10 GB, am facut o corectie mica, e vorba de pana la 10 GB in functie de abonament. Deci puteti avea cel mai probabil intre 2 si 10 GB in functie de abonament.

  11. pai si daca am abonament care e compatibil sa zic asa cu acei 10 GB cum ii iau? nu vad nici o optiune ceva sa imi aleg am Pantera 31 pt iPhone…trebuie sa sun la ei?

  12. stati linistiti cu panterele. Am abonament de 372 euro/luna si tot doar 2 gb apar. Vedem dupa ce ii dau drumul ca lumea la serviciu

  13. M-au sunat cei de la orange imi da 5gb pe viata si daca vreau contra unei sume modice de 1,5 euro pe luna imi dau 10 gb!in următoarele zile v-a apărea si in AppStore romania!

  14. Vroiam sa spun si eu ca nu se merita dar daca stau si ma gandesc ma bine, este buna oferta!
    Batalia dintre iCloud (10GB=16€ an) si Orange cloud (10GB=18€ an), este castigata de catre Orange deoarece nu contorizeaza traficul.

  15. Nu stiu daca apuca 1 luna serviciul asta pana la primul proces legal pe baza Net Neutrality – practic este anticompetitiv in litera tratatelor internationale (gen TFEU) intre altele, sa oferi trafic necontorizat pentru un serviciu propriu si sa contorizezi serviciile concurente gen iCloud/Dropbox etc – ca si ISP o sa se duca pe aceeasi linie cu Google care acum a ajuns la settlement cu UE pentru practici anticoncurentiale.

  16. sincer nu ii vad farmecul inca , o inutilitate pentru mine cel putin , cloud ????? anumit tip de abonament ???

    cu un telefon pe cartela internet pe pc/laptop si o retea wireless e ok tot si mult mai rapid.
    Sunt alternative mai bune si rapide ca sa nu mai zic de cost 0000 , ceea ce face orange este sa te lege in permanenta de ei in rest nimic , si preturile sunt mari chiar daca are sau nu contorizare .
    Este doar parerea mea de utilizator servicii

  17. Vad ca s-au strans multe commenturi asa ca voi reveni daca se poate sa clarific situatia.

    Dropbox daca esti invitat de cineva iti da 500Mb in +.Daca ai multi prieteni le trimiti invitatie isi fac cont si primesti GRATUIT 500MB/persoana.Daca continui sa folosesti Camera Upload mai primesti 2.5GB in + iar pentru un Like pe Facebook mai primesti 125MB.Eu doar din like-uri si commenturi am facut 1GB GRATUIT pe Dropbox.Si la Dropbox ajungi lejer la 25GB free pe cont.Si da Zaone iti dau dreptate la faptul ca cei de la Orange isi freaca mainile cand tu vezi un film pe internet.DAR exista o alternative extreme de buna : Cartela FROG Up.Cu 5 euro + 1 GRATUIT iti activezi Frog Enjoy si iti da 1 luna net nelimitat si iti mai da si minute in cosmote sau national.La 6 euro pe luna mi se pare foarte ok.Am facut traffic 3GB si nu a scazut viteza la internet.Puteam sa vad orice online fara intreruperi inclusive filme in format Full HD dar mai era de asteptat in sensul ca se incarcau mai greu.Insa pana faceam eu popcorn se incarca si puteam sa ma uit fara intreruperi.Oricum nu ma intereseaza serviciul celor de la Orange si e doar o tentativa de a face bani si nimic mai mult pentru ca daca vroia sa faca ceva pentru utilizatorul de rand dadea mai mult spatiu de stocare.

  18. Incerc sa downloadez aplicatia Orange Cloud , dar surpriza.. Aplicatia orange cloud nu se afla in App Store Romania , deci fail..

  19. nu inteleg de ce va mirati
    este evident ca aceste oferte sunt facute tot pentru ei, pentru binele lor, sub nicio forma pentru clientul de rand! 🙂

  20. Ok, aplicatia va aparea saptamana aceasta in AppStore, am inteles. Dar screen-shot-urile de mai sus, cum au fost facute? Caci par ar fi de pe un iPhone… Se poate, momentan, accesa si altfel? Fara aplicatie?

  21. Orange Clod = Frectie la picior de lemn.

    Dupa 11 ani in retea care insumeaza 3 abonamente la care se adauga si optiuni (inclusiv optiuni de date) constat ca trebuie sa platesc pentru “o bucata de nor”…. Jenibil!

    TRAFICUL ESTE GRATUIT DOAR DACA ACCESEZI SERVICIUL DE PE NUMARUL PE CARE A SI FOST ACTIVAT.

    Interesant este ca nu se precizeaza nimic despre dimensiunea maxima a fisierului uploadat, iar tot la minciuna prin omisiune nu se precizeaza faptul ca daca nu esti in aria de acoperire 3G, poti sa-ti iei adio de la nor.

    Am cont gratuit pe Box.com, iar cei de acolo au fost destul de draguti sa-mi ofere Free For Life 50GB spatiul de stocare si 250MB dimensiunea maxima a fisierului urcat, fara alte obligatii

    Un alt serviciu de cloud care ofera 20GB gratuit prin intermediul unui parteneriat cu cei de CNET este pogoplug.com/promo/cnet20

    Incercati sa nu fiti cu (,) capul in nori daca optati pentru Orange Cloud….

  22. Pai nu e normal sa ai traficul gratuit doar pe numarul pe care ai activ contul Orange Cloud? Totul e pe baza de abonament si optiuni, pentru fiecare numar ai altceva. In articol am spus clar ca dimensiunea maxima a fisierului e de 2 GB, trebuia doar sa citesti. Daca nu ai 3G, poti incarca prin ce vrei tu.

  23. @zaone
    Trecand peste penibilitatea serviciului si preturile de neam prost (asa cum suntem obisnuiti de Orange) NU este normal ca traficul sa fie gratuit doar de pe numarul de telefon pe care pentru care a fost activat, din simplul fap risca un proces de Net Neutrality (cum a mai fost punctat).

    Daca era un serviciu de tip intranet disponibil doar utilizatorilor Orange (ex: m.orange.ro) era o treaba.

    Ca o paranteza asta e ceva in genul aplicatie Salvamont a carui scop este de a ajuta si reduce timpii de interventie in situatii de urgenta si prin urmare de a salva chiar viata. Cu mentiunea ca desi este o aplicatie implementate in sistemul de urgenta salvamont, traficul de data efectuat este gratuit doar daca esti in reteaua Vodafone.

    Traim in Romania si ne compartam ca atare!