Prima Pagina 4G iPhone 5 si vitezele de navigare pe internet printr-o retea 4G LTE

iPhone 5 si vitezele de navigare pe internet printr-o retea 4G LTE

  Aflandu-ma ieri la lansarea Orange Cloud, am avut ocazia de a vedea cat de bine se descurca un iPhone 5 pe reteaua 4G LTE a celor de la Orange Romania. In Piata Victoriei terminalul atinge viteze de pana la 40 Mbps pentru download si pana in 20 Mbps pentru upload, vitezele fiind mai mari decat cele obtinute de mine pe un stick USB 4G al Orange in aceeasi locatie. In ianuarie am participat si la prezentarea camionului 4G, iar tabletele expuse acolo atingeau viteze de pana la 30 Mbps download si 20 Mbps upload, deci intre timp se pare ca reteaua a fost imbuntatita.

  Din pacate nu am avut ocazia de a testa reteaua 4G LTE a celor de la Vodafone sau Cosmote, insa imi imaginez ca diferenta nu este chiar atat de mare in cazul Vodafone-ului, operatorul avand o retea care teoretic ar trebui sa fie mai rapida decat cea a Orange Romania. Deocamdata doar Orange si Vodafone au retele 4G LTE publice in Romania, Vodafone are acoperire in mai multe orase din tara, Orange acopera doar Bucuresti si Valea Prahovei, iar Cosmote deocamdata pregateste lansarea nationala a retelei 4G LTE.

 • claudiu91

  Am o intrebare putin off topic… Cand am semnal LTE si sun pe cineva de ce trece automat pe 3g? (iphone 5 orange)

 • Alex Mocanu

  Facut pe vodafone (shop Bacau) pe un Samsung galaxy s3 – am vazut 55 mb down si 23 up

 • Andrei H

  Eu sunt un pic confuz. In Victoriei, cu semnal full, nu prind mai mult de 11-12 pe down si 6-7 pe up (Mbps). Oricum e mai bine fata de 4-5 pe down si 0.8 pe up prin 3g, dar nu inteleg cum voi aveti vitezele astea “astronomice”.

 • Salutare, am si eu o intrebare. Am prepay cu 600mb inclus la vodafone dar oriunde sunt in bucuresti chiar daca am LTE pornit din telefon imi arata ca am semnal doar 3g full. Pe prepay nu se poate folosi reteaua 4g?

 • adi

  eusunt in situatia lui AndreiH

 • MarioXXL

  Aici se vorbește de viteze ASTRONOMICE. In Italia nici pe rețeaua fixa nu ai viteza m-ai mare de 6 MB download – 0,400 upload. Nu m-ai vb de virezele pe telefon

 • Exc400

  In Cluj cel mai bine am prins ( pe vodafone) 8d si 2.3u! Cand opresc LTE se injumatatesc valorile!

 • claudiu91

  @cezar la LTE au acces doar cei cu abonamente mari (in principiu peste 30E). Pe prepay mai aveti de asteptat probabil minim un an sa aveti LTE

 • djcata

  de ce ar trebui ca viteza in vodafone sa fie mai mare ?

 • @djcata: Orange merge pana pe la 75 Mbps d, iar Vodafone pana pe la 100.

 • liviu

  la astfwl de prezentări ai in shop-uri arat zaone cat și restul cititorilor nu știu ca sunt aduse niște dispozitive locale. Adica nu mergeți pe celulele site-urilor ci mergeti pe niste dispozitive locale ce lucrează in aceeasi frecventa.
  Sunt doua metode de a testa ceea ce v-am scris:
  -prima metoda este metoda ping-ului la un dns local al unui provider de internet.
  Dacă aveti sub 60ms sunteti cu siguranta pe un astfel de dispozitiv local exact ca in orice orange shop
  -metoda doi e la fel de elocventa: îndepărtati-va 100m fata de locatia cu pricina si o sa aveți o mare dezamăgire. ..
  De la jurnalism la inginerie radio e o mare diferență , sunt convins ca zaone a cazut si el in aceasta capcană.

 • djcata

  ok … am inteles