Prima Pagina aplicatii Apple interzice in sfarsit utilizarea caracterelor speciale pentru descrierea aplicatiilor

Apple interzice in sfarsit utilizarea caracterelor speciale pentru descrierea aplicatiilor

  Dupa ani de zile in care dezvoltatorii utilizau tot felul de caractere speciale pentru a aduce in atentia utilizatorilor diversele functii mai mult sau mai putin utile ale aplicatiilor, Apple a luat recent decizia de a interzice aceasta practica. iTunes Connect-ul App Store-ului, cel prin care se administreaza aplicatiile din App Store, interzice dezvoltatorilor sa foloseasca multe caractere speciale pe care le vedeti deja in descrierile multor aplicatii. Din punctul meu de vedere decizia este foarte buna, deoarece App Store-ul va avea descrieri ceva mai usor de citit, nu vom fi asaltati de tot felul de caractere plasate menite sa ne atraga atentia asupra unor functii inutile si per total aspectul unei descrieri ar trebui sa fie ceva mai frumos.

  Nu se stie cand a impus Apple aceasta restrictie pentru publicarea descrierilor pentru aplicatii, insa se pare ca ea a aparut in ultimele doua saptamani si teoretic afecteaza toti dezvoltatorii care incearca sa publice acum aplicatii in App Store.

  • Relu

    Bine le face, m-am saturat de multe steluțe de aiurea pe acolo.

  • ionica

    Dacă nu pun și niște pietre swarovski pe acolo tot nu are farmec. Dacă ar scoate toate emoticoanele din App Store, le-aș mulțumi.

  • xxz

    Ar mai fi ok sa ii oblige ca denumirea aplicatiei sa fie mai pe scurt, sa nu mai apara puncte de suspensie in cazul anumitor aplicatii, strica tot aspectul springboard-ului.