Prima Pagina Noutati Orange Romania anunta rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2013

Orange Romania anunta rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2013

  In cursul acestei dimineti Orange Romania a anuntat rezultatele financiare pentru primul trimestru fiscal al anului 2013, operatorul inregistrand o scadere cu 1.4% a veniturilor totale. Veniturile generate de catre serviciile mobile au inregistrat o crestere de 1.3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, numarul de clienti ajungand la 10.214.262 de clienti, cu aproximativ 127.000 mai multi decât la finalul lunii martie 2012. Traficul de internet facut de terminalele mobile a crescut cu 92% fata de Q1 2012, iar vanzarile de smartphone-uri au inregistrat o crestere de 176% fata de aceesi perioada a anului trecut.

  Practic in Romania se observa in sfarsit o explozie in adoptarea terminalelor mobile si in ceea ce priveste consumul de informatii prin intermediul retelelor mobile de date, operatorii trebuind sa isi ajusteze ofertele pentru a le da clientilor posibilitatea de a avea mai mult trafic de internet la preturi cat mai mici. Informatii detaliate despre performantele Orange Romania in Q1 2013 gasiti in PDF-ul acesta.

Bucureşti, 24 aprilie 2013. Grupul France Telecom-Orange anunţă astăzi rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2013, valabile la 31 martie.

În primele trei luni ale acestui an, Orange România a obţinut venituri în valoare de 219 milioane de euro, în scădere cu 1,4% faţă de perioada similară a anului trecut, în bază comparabilă. Eliminând impactul măsurilor de reglementare, veniturile din servicii mobile ale Orange România au înregistrat o creștere de 1,3 % în primul trimestru din 2013 față de perioada similară a anului anterior, creştere ce confirmă evoluţia pozitivă din 2012 susţinută de performanţa comercială. La 31 martie 2013, Orange România avea 10.214.262 de clienţi, cu aproximativ 127.000 mai mulţi decât la finalul lunii martie 2012.

În trimestrul întâi din 2013 traficul de internet pe mobil a crescut cu 92% faţă de primul trimestru al lui 2012. Această evoluţie puternică a fost susţinută de vânzările de telefoane din gama smartphonecu 176% mai mari în primul trimestru al acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, extinderea portofoliului de produse şi lansarea gamei smartphone star, ce cuprinde cele mai performante telefoane, majoritatea compatibile cu tehnologiile HD Voice şi  4G, au crescut adopţia internetului mobil în rândul clienţilor.

Pentru a oferi clientilor acces la tehnologia de ultimă generaţie care aduce experienţa utilizării internetului mobil la un nivel superior, Orange a dezvoltat serviciul 4G şi oferă în prezent acces la internet mobil la viteze 4G pe modemuri, tablete şi smartphone-uri. 

„Rezultatele din primul trimestru al anului 2013 continuă direcţia ascendentă a trimestrului anterior şi reflectă atenţia noastră la cerinţele clienţilor, dar şi la oportunităţile oferite de cele mai noi tehnologii, dincolo de contextul de piaţă, încă plin de provocări. Pe măsură ce adopţia serviciilor de internet mobil creşte şi gama de smartphone-uri şi tablete se diversifică, aşteptările clienţilor se îndreaptă, în mod natural, către o nouă experienţă de utilizare a serviciilor multimedia. Prin urmare, vom continua să fim alături de clienţii noştri cu produse noi, asistenţă dedicată şi acces la servicii de conţinut pe toate tipurile de ecrane disponibile. Vom dezvolta în continuare servicii, aplicaţii şi parteneriate inovatoare, precum transfer internaţional de bani, Deezer, Libon sau Orange Cloud, care reprezintă doar câteva exemple prin care ne dorim să le oferim clienţilor noştri o experienţă completă de comunicare.” a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange România

 • Niceman

  Ma bate gandul sa ma mut pe vodafone din 2 motive
  1. Au abonamente NELIMITATE la 25€, voce, internet, mesaje…
  2. Vor fi cumpărați de AT&T si Verizon

 • Kla

  Indiferent dc vor fi cumparati sau nu strategia va ramane aceeasi

 • klabou

  ca zici tu sau cum? 🙂 esti CEO ceva la vodafone?

 • Chiar asa, te platesc aia sa vorbesti despre ei fara legatura cu subiectul articolului?

 • Tataru Alexandru Flavian

  Eu unul sunt fericit la Orange. Recunosc totusi ca sunt “jegmanit” caci platest sume enorme de bani pe cele trei abonament dar tin cu Orange la fel cum tine un microbist cu echipa favorita.

  Imi place totul la ei, reclamele, telefoanele aduse la abonament si serviciul cu clientii. Bineinteles ma refer explicit la viata de abonat, pe pre-pay nu cunosc situatia si nu ma propunt.

 • Niceman

  Nu sunt ceo nicaieri dar mai cititi si voi pe net nu doar publicitatea care se face pe acest blog… Unii isi primesc bani de la orange sa aminte rezultate financiare pe blog.. Informații care sincer nu tin de IDEVICE mai ales legate de apple

 • marian

  indiferent de ce companie va fi Orange, Vodafone sau altii daca AT&T vin in Romania multi iphonistii se vor duce pe AT&T ca sa se simta un pic “americanizati”

 • @Niceman: Vorbesti doar ca sa nu taci, sincer, exact ca si faza cu Vodafone. Daca m-ar plati Orange pentru tot ce scriu, n-as mai scrie aici.

 • djcata03

  ca sa fie totul ok prezinta-le si pe cele de la ceilalti operatori altfel nu ai cum sa dovedesti ca nu esti de partea orange si ca nu te plateste

 • Markovnikov

  eu sunt foarte multumit de Orange prepay, au optiuni grozave la doar 5 Euro, si in zona de N-V a tarii mai toata lumea e pe Orange, deci nu e mare nevoie de minute nationale

 • @djcata03: Stai sa ma duc sa le fur din serverele lor ca sa ti le prezint tie inainte sa le anunte ei. Romanii tot romani, ataca aiurea, vorbesc aiurea, mistocari, fara rost. Se mai intreaba unii dintre voi de ce le sterg comentariile. Uite de asta, stau aici si fac offtopic degeaba pentru ca unul s-a trezit sa spuna el cat de tare e Vodafone, sa nu va mai intrebati de ce va dispar comentarii cand nu stiti sa respectati subiectele de discutie sau atacati fara rost, ok?

 • Daca zaone e microbist, sigur tine cu dinamo>>>>hehehe ca dinamo are reclama de la orange

 • :)))) that is so not true…

 • Relu

  O să îi cumpere pe naiba.. Mai degrabă invers, să ia Vodafonul 51% din acțiunile lui Verizon Wireless e mai plauzibil..

  Anyway, consumul de date vă creste exponential în viitor..

 • RDY

  Am lucrat o perioada la Orange si va pot spune ca cei de la AT&T nu vor momentan sa cumpere Orange-ul din Romania pt ca nu au numarul necesar de abonati. Chiar daca ei se lauda cu 10 mil de clienti , din acestia cam 70-80% sunt prepay. In plus, orange-ul pierde foarte multi clienti pt ca ii jecmaneste prin firme de telesales…deci nu va asteptati sa fie cumparati prea curand…