Prima Pagina Apple Apple breveteaza butoane pivotante pentru iDevice-uri care ner vor creste apetitul pentru...

Apple breveteaza butoane pivotante pentru iDevice-uri care ner vor creste apetitul pentru jocuri

  Platforma iOS este una dintre cele mai profitabile pentru dezvoltatorii de jocuri, Apple stie acest lucru, iar acum cauta sa creasca si mai mult apetitul utilizatorilor pentru acest gen de software. Intr-o cerere pentru inregistrarea unui brevet de inventie, cei de la Apple descriu o metoda prin care ar putea fi implementate butoane pivotante in iDevice-urile sale. Apple spune ca aceste butoane pivotante pot fi utilizate pentru a controla meniurile iDevice-urilor, insa ele pot fi utilizate si pentru a controla functionalitatea unui joc, iar la gamepad-urile consolelor avem cel mai bun exemplu.

Apple’s patent FIG. 4A shown below illustrates a device 40 with an embodiment of a pivoting button assembly 400. The pivoting button assembly 400 differs from the button assemblies. Apple states that “The pivoting button assembly 400 in FIG. 4A is configured to move in four directions (up, down, left, and right, for example) via four buttons coupled to a four-way pivoting body, and may be a four-way navigation device to navigate, for example, through menus or through a video game. The device 40 may be a remote control, a game controller, a personal electronic device, or any other device.” Can it be any clearer for you?

  Un buton pivotant in 4 directii ne-ar putea usura munca de navigare prin interiorul meniurilor aplicatiilor din iOS, insa oare mai este nevoie sa spun cat de util ar fi in jocuri? Ganditi-va ca nu veti mai fi nevoiti sa utilizati un joystick virtual pentru a controla jucatorii din FIFA, ganditi-va ca veti conduce masini fara volanul virtual si exemplele se pot intinde pe masura ce vorbim despre noi si noi jocuri. Tehnologia este interesanta si ar fi utila in iDevice-uri, insa e putin probabil sa o vedem prea curand.

 • anonimous

  e clar ca lucreaza la o consola

 • Blade

  Sa inteleg ca nu mai exista pe piata butoane pivotante si apple le inventeaza acum?

 • AKK

  @Blade, sa inteleg ca asta e scopul tau in viata, sa scrii comentarii negative la orice articol? Trebuie sa ai o viata foarte trista 🙂

 • Nae

  @AKK:Mai pune un T după nickname-ul tău şi trage apa!

 • Matzero

  @Nae aproape am ras la poanta ta. . Esti prea vechi. Si imi pari si putin frustrat. Si nervos. Cred ca ai tel cu android. Acestea sunt simptomele.

 • Adrian

  Se pare ca nu este vorba de niste butoane simple (on-off). Senzorii pot fi liniari / proportionali cu apasarea – si atunci se justifica prezenta unui patent.

 • Lucian 4.2

  @Adrian : nu se breveteaza nimic referitor la senzori ci la modul in care este fixat butonul pe corpul telefonului. Adica fixare cu pivot. Exista butoane cu 4 directii de pe vremea lui bunicu’ dar cu sistem de pivotare nu. Patent valid.

 • marcel

  lucian e judecator de meserie , iar @akk nici nu merita bagat in seama

 • Nae

  @Matzero:Ai băut apă după AKK? Nu de alta, dar puţi!