Apple este interesata sa produca o versiune ieftina a iPad Mini care ar putea costa pana in 250$

  Desi majoritatea celor care nu au achizitionat o tableta iPad Mini asteapta ca modelul lansat anul acesta sa aiba Retina Display, cei de la Apple par sa fie mai preocupati cu dezvoltarea unui model mai ieftin si nu cu implementarea unui Retina Display in cel existent. Problema este ca partenerii Apple nu pot produce indeajuns de multe Retina Display-uri pentru iPad Mini, iar Apple ar fi fortata sa amane lansarea iPad Mini 2 pana in al patrulea trimestru al acestui an, dar intre timp compania ar putea aduce pe piata o versiune mai ieftina a tabletei care ar putea costa intre 199$ si 250$.

Prior to iPad mini 2 launch, Apple might roll out a more affordable iPad mini to compete with Android products. To cut costs, Apple might push for lower component prices, use a more advanced process to produce the A5 processor, simplify metal casing production, remove the rear camera, cut storage to 8GB and find more component suppliers to lower costs. We think this cheaper iPad mini retail for US$199~249.

  Ceea ce spune analistul american are logica, majoritatea consumatorilor fiind interesati sa plateasca preturi foarte mici pe produsele celor de la Apple, iar o tableta iPad Mini cu un asemenea pret va exista. De ce spun asta? Daca ne uitam la recentele lansari de iPhone/iPad-uri, obsevam ca Apple a redus, in medie, cu aproximativ 100$ pretul de vanzare a iDevice-urilor care nu mai sunt high-end-ul companiei, iar iPad Mini ar putea fi vanduta la un pret de maxim 250$ de indata ce iPad Mini 2 va fi lansata.

  E putin probabil ca lucrurile sa evolueze altfel, mai ales ca Apple nu obtine profit foarte mare cu iPad Mini si compania nu a fost vreodata interesata sa isi reduca substantial profitul doar pentru a oferi clientilor produse ieftine.