iPhone 2G si multe alte produse Apple nu vor mai fi reparate in Apple Store-uri si magazinele partenere incepand din 11 iunie

  iPhone 2G este denumirea populara a primului model al iPhone-ului, un terminal care a fost lansat pe piata in anul 2007 de catre compania Apple. 6 ani mai tarziu, cei de la Apple au decis ca terminalul este invechit si trebuie scos din uz, asa ca le ordona magazinelor sa refuze sa mai repare dispozitivul, mentionand lipsa componentelor ca si motiv. In SUA terminalele vor fi reparate numai in anumite state, deoarece legea obliga compania sa faca acest lucru, insa in restul lumii terminalul nu va mai fi inspectat de vreun angajat Apple. Aceeasi regula se aplica si in cazul service-urilor autorizate, au a resellerilor.

  Impreuna cu acel model al iPhone-ului, Apple listeaza o gama extrem de mare de Mac-uri, lansate pana in anul 2007, care fie nu vor mai putea fi reparate, fie vor putea fi reparate decat in anumite locatii din SUA. Majoritatea acestor modele au minim 6 ani de disponibilitate pe piata si era normal ca Apple sa decida sa refuze repararea lor, chiar daca garantia a expirat, deci daca veti avea probleme cu vreunul dintre modelele listate mai sus, veti sti ca exista posibilitatea sa nu il puteti repara.