Prima Pagina Apple iPhone 2G si multe alte produse Apple nu vor mai fi reparate...

iPhone 2G si multe alte produse Apple nu vor mai fi reparate in Apple Store-uri si magazinele partenere incepand din 11 iunie

  iPhone 2G este denumirea populara a primului model al iPhone-ului, un terminal care a fost lansat pe piata in anul 2007 de catre compania Apple. 6 ani mai tarziu, cei de la Apple au decis ca terminalul este invechit si trebuie scos din uz, asa ca le ordona magazinelor sa refuze sa mai repare dispozitivul, mentionand lipsa componentelor ca si motiv. In SUA terminalele vor fi reparate numai in anumite state, deoarece legea obliga compania sa faca acest lucru, insa in restul lumii terminalul nu va mai fi inspectat de vreun angajat Apple. Aceeasi regula se aplica si in cazul service-urilor autorizate, au a resellerilor.

  Impreuna cu acel model al iPhone-ului, Apple listeaza o gama extrem de mare de Mac-uri, lansate pana in anul 2007, care fie nu vor mai putea fi reparate, fie vor putea fi reparate decat in anumite locatii din SUA. Majoritatea acestor modele au minim 6 ani de disponibilitate pe piata si era normal ca Apple sa decida sa refuze repararea lor, chiar daca garantia a expirat, deci daca veti avea probleme cu vreunul dintre modelele listate mai sus, veti sti ca exista posibilitatea sa nu il puteti repara.

 • Luca

  Politică de c…t.
  Pai daca omul plătește de ce să nu il repare? aaaaaaaa pentru a mai mări un pic cota Android,am înțeles

 • Cristi

  +1!

 • George

  Nu il repara pentru ca exista posibilitatea sa nu mai gaseasca componente. Cand faci un echipament si cumperi chip-uri, ecrane si alte componente te interesezi mai intai cat timp vor fi produse, pentru ca nimeni nu produce la infinit acelasi chip, de exemplu. Poate dupa ce il scoate din uz va produce un altul, un altul care face acelasi lucru dar care poate avea o diferenta de pini, o alta dimensiune, alta alimentare…
  In conditiile astea cumperi stocuri pentru cat produci si service pentru un numar de ani, de obicei cam in jur 5 ani cumpara firmele. Daca stocul scade si exista zone in care e obligatoriu sa faca service la echipamente vechi, se redistribuie stocul de componente de service acolo ca sa nu-si ia amenzi/procese si pentru restul opresc service-ul.
  E perfect normal.
  Produs in 2007 si pana in 2013 e posibil si normal sa se fi terminat stocul de componente.

 • bcn_camera

  “…reparate decât în anumite locații…”
  după două obuze primite în plin în aceeași frază, cum să nu moară?

 • Markovnikov

  LA iPhone 2G hai ca as fi de acord, telefonul e vechi, nu mai e rentabil sa faci piese pentru un nr restrans de telefoane, si nici nu ar fi rentabil sa bagi intr-un telefon vechi, dar Mac-uri nu-s de acord, un PC ar trebui sa functioneze mult si bine, nu-ti iei un PC si-l folosesti 1 an 2 ani ca si cum se face acum cu un telefon

 • Justme

  Foarte logic. In primul rand este vorba despre produse tehnologice care sufera deprecieri rapide. Chiar si nefolosit deloc un produs de acum 6 ani nu prea mai e in stare sa ruleze aplicatii noi. Si atunci decat sa ceara cine stie ce suma pentru r eparatii mai bine iti sugereaza sa il arunci si sa cumperi unul nou. E clar ca in romania oamenii daca si au cumparat un laptop apple spera sa ii tina o viata. Insa surpriza si produsele apple se strica si cand se strica e cam greu cu reparatiile. Oricum asta nu ma va face sa renunt la apple.

 • Aikman

  Eu as repara telefonu … E aiurea sa iti impuna sa nu poti sa iti repari telefonul … Poate il ai amintire sau inseamna ceva pentru tine telefonu

 • Justme

  @george- sunt de acord cu tine partial. Totusi cred ca problema ar fi alta. O sa dau un exemplu tampit probabil dar e primul care mi a venit. Lumea isi cumpara masini de spalat. Evident ca dupa 6 ani incep sa cada. Se strica nush o rezistenta sa zicem vine “inspectoru” cere 2 mil o repara. Ideea ar fi c si celelalte componente sunt uzate si or sa pice in scurt timp. O sa observi ca in urmatorii 2 ani lumea plateste mult mai mult pe reparatii decat pe cumpararea unui produs nou. In afara de bani aruncati aiurea mai este si timpul efectiv cat stai dupa unul , altul sa vina, plus plus plus. Asa si la telefoane schimbi nush ce circuit se duce bateria, schimbi bateria se duce nush ce. Plus ca nu beneficieZi de noutati pt ca nu mai poate hardware ul. Eu sunt de acord cu solutia gasita de apple care e in favoarea utilizatorilor desi ei nu isi dau seama de asta.

 • real

  mai este si un fel de “buy back”
  unii producatori iti platesc o suma pt vechiul produs pt reciclare si iti dau un produs nou
  bineinteles platind o suma
  daca ar face si apple asa ceva ar fi o chestie buna

 • Gigi

  Ce prostie. Inainte, electronicele erau facute sa tina ani buni. Eu am calculator din 2003 si inca il pot folosi la orice. Ar putea la fel de bine sa bage baterii in ele care sa tina fix 2 ani si apoi sa nu se mai poata schimba. Daca tot iti cer o caruta de bani, sa-ti si ofere servicii de calitate si de lunga durata, nu sa te forteze sa schimbi cand vor ei.

 • ionutZ

  @Justme poate ca e in vavoarea utilizatorilor aceasta politica,dar nu e in vavoarea bugetului unora dintre ei.
  @Gigi ai perfecta dreptate. Pana si eu am un pc din 2004 care il am si acuma (si nu prea am atat de mult de ales). Un telefonul l-am schimbat in MAXIM 2 ani de folosinta.
  Ar fi super daca si telefoanelor le-ar putea fi schimbate hardware-ul ca la pc,ca sa nu fim nevoiti sa luam un telefon nou de fiecare data.

 • AndreiX

  HTC ofera piese pentru smarthonurile din 2007 cu Windows Mobile 6 ? Samsung are clapete de rezerva pentru plasticurile lor din 2007 ?