Prima Pagina Apple iOS 7 va reprezenta cea mai mare schimbare a sistemului de operare...

iOS 7 va reprezenta cea mai mare schimbare a sistemului de operare de la iOS 1 si pana in prezent, confirma lansarea din toamna a iPhone 5S

  Saptamana aceasta ne-a adus extrem de multe informatii legate de iOS 7 si de data la care sistemul de operare urmeaza sa fie lansat. Totul a inceput cu un articol in care va spuneam ca iOS 7 va contine schimbari majore ale sistemului de operare, a continuat cu informatiile privind extinderea integrarii cu masinile, cu faptul ca aplicatiile Mail si Calendar vor fi refacute, iar aseara v-am spus ca Apple foloseste ingineri din alte departamente pentru a finaliza viitoarea versiune a sistemului de operare.

  Este cat se poate de clar faptul ca Apple incearca sa creeze un soc in vara la WWDC 2013 cand urmeaza sa prezinte un iOS 7 care contine extrem de multe modificari fata de iOS 6, iar majoritatea dintre ele vor fi pur cosmetice. Exista sanse extremd e mici ca iOS 7 sa aduca toggle-uri pentru activarea functiilor din iOS, widget-uri pentru afisarea rapida de informatii oriunde in iOS, un task switcher nou sau un sistem de multitasking regandit, asa ca nu va asteptati sa vedeti schimbari radicale decat pe partea de design.  Practic Apple doreste sa elimine skeumorfismul din sistemul de operare, Jony Ive a dat deja ordin pentru eliminarea acestor elemente grafice, iar in mare parte la atat se rezuma viitorul iOS 7.

  Avand in vedere multitudinea de modificari pe care Apple le pregateste, prezentarea iOS 7 in cadrul WWDC 2013 este cat se poate de sigura, iar ea ne spune la fel de sigur ca iPhone 5S nu va fi prezentat in vara. Apple le va lasa dezvoltatorilor cel putin 2 luni de zile pentru a testa pe indelete iOS 7 inainte de lansarea oficiala, iar iPhone 5S nu va veni fara noua versiune a sistemului de operare, deci ne putem astepta ca dispozitivul sa apara in toamna. Avand in vedere toate aceste informatii, WWDC 2013 se anunta a fi un eveniment extrem, extrem de important care merita urmarit.

 • Byg

  Eu am mai spus si o mai repet: daca nu vor face modificari cat de cat la design si nu vor aduce ceva noutati eu trec la s5

 • icetkk

  Mai e o problemă și cu formula “extrem de…” Care apare în aproximativ toate articolele. În cazul de față, apare de PATRU ori, două unu după alta.

 • icetkk

  Mă scuzați pentru greșelile din primul comentariul anterior. L-am scris de pe un Android. :))

 • Horia

  @Byg si de ce ne ameninti cu asta? Treaba ta ce faci.

 • Sherman

  @Big
  Tinand cont ca s4 este mai prost decat s3 poti trece direct la s5! Nu o sa suspine nimeni in urma acestui fapt. Ma asteptam sa zici ca nu treci la 5s. Sincer eu nu mai fac greseala sa sar pe 5s imediat cum apare si sa platesc 900 euro cat am am platit pe un iphone 5 de 64gb! Voi astepta sa se ieftineasca (eventual recenzii), iar daca este o schimbare care merita facuta o voi face, daca nu voi astepta iphone 6. Au trecut vremurile cand se arunca cu banii asa de dragul tehnologiei!

 • Bogdan

  Va fi si un streaming live?

 • Dexter

  Ce modele de telefon sunt compatibile cu el ?

 • Matei Niculae

  Zaone, va fi compatibil si cu iPhone 4?

 • N’Cris

  Din cate inteleg, modifica aspectul iconitelor, adica o alta Marie cu aceeasi palarie…vom vedea !

 • @Matei Niculae: E destul de probabil sa fie.
  @Bogdan: Greu de crezut.

 • adrian85

  ios 7 va fi compatibil cu ipod touch 4g ?

 • Dupa toate speculatiile sper sa fie fain “ca daca nu trec la s5” dute frate ca nu regreta nimeni. Eu mai tare astept iOS 7decat 5s si dupa cum Ive a spus ca va fi o schimbare majora sa fie.

 • Cristi

  Se pare ca ” multitudinea de schimbari” vor fi doar la nivelul designului si nu in profunzime. Un alt caca-maca…Pe cat de mare tam tam se face aici, pe atat de mare va fi dezamagirea…Cei care va entuziasmati la orice elogiu adus viitorului ios7, chiar nu va doriti o schimbare radicala? Cat de monotoni sunteti?

 • Seby

  daca si asta e schimbare :)))))))) , pe mine nu ma poate pacali decat cu cateva retusuri pe ici sau pe colo…..este doar parerea mea si nu trebuie sa sara nimeni in capul meu , eu sunt mai greu de pacalit , ce sa faci…….
  cat despre faptu ca unu si altu are de gand sa treaca la altceva decat idevice-uri , e strict alegerea fiecaruia in parte si nu vad de ce trebuie sa luati foc pe tema asta :)) , fiecare e liber sa aleaga ce vrea , unii chiar trebuie sa mai iesiti din casa si e urgenta treaba ….. 😛
  revenind la subiect , pe mine ma vor dezamagi foarte mult daca doar vor face niste retusuri si nu vor venii cu ceva nou.

 • RazvanV

  Mi-ar placea sa fie acel toggle de wifi din lockscreen. Mi-ar placea sa nu fie la fel ca windows phone interfata. Mi-ar placea un mod advanced power save in stand-by. Eh, fara jailbreak adica