iOS 7 ne va cuceri masina cu ajutorul siri si a Apple Maps

  Aseara am aflat primele informatii importante legate de noutatile pe care le va aduce iOS 7, iar dezvaluirile continua astazi. Aseara v-am spus ca iOS 7 va aduce foarte multe modificari pe partea de design si va oferi o experienta de utilizare complet diferita, iar astazi aflam ca sistemul de operare va cuceri inclusiv masinile destepte. Mai exact, Apple intentioneaza sa interconecteze iDevice-urile si consolele masinilor prin iOS 7, consolele urmand a afisa o versiune modificata a iOS 7 Apple Maps pentru navigatie, aceasta versiune a aplicateiei urmand a fi controlata de Siri.

  Folosind un sistem video-out, Apple intentioneaza sa ofere soferilor o noua aplicatie Apple Maps special conceputa pentru a functiona pe ecranele incluse in masinile destepte disponibile acum si in viitor pe piata. iDevice-urile ar trebui conectate la consolele masinilor prin intermediul unor dock-uri, iar Apple poarta deja discutii cu marii producatori pentru implementarea acestei functionalitati. Practic Apple incearca sa ofere utilizatorilor posibilitatea de a ii utiliza serviciile in masina fara prea mult efort, insa probabil miscarea lor este precipitata avand in vedere ca Apple Maps nu este un sistem grozav si exista altele mult mai bune.

  Deocamdata cei de la Apple testeaza sistemul si inca negociaza cu producatorii de masini, deci nu se stie daca sistemul va fi prezentat in iunie la WWDC 2013, sau il vom vedea prima oara ceva mai tarziu. Anul trecut Apple a lansat Siri Eyes-Free, un sistem care permite producatorilor de automobile sa ne ofere un buton dedicat pe volan care actioneaza automat Siri, iar acest sistem pentru Apple Maps ar urma sa functioneze intr-un mod asemanator.