iPhone-ul ieftin va ataca piata smartphone-urilor mid-end

10

  Astazi v-am spus ca Apple pregateste lansarea unui iPhone ieftin care ar urma sa fie disponibil in cantitati limitate imediat dupa lansare, insa desigur vorbeam despre un simplu zvon. Completand informatiile de dimineata, analistii americani sustin ca iPhone-ul ieftin nu va fi chiar atat de ieftin si nu se va lipta cu smartphone-urile din segmentul low-end, ci cu cele din segmentul mid-end, iar in imaginea de mai sus aveti exemplificata piata pe care Apple incearca sa o acopere.

What if it isn’t low-end at all, but simply mainstream? Not a $150 phone or even a $200 one, but a $350 one? A “mid-end” iPhone? That’s the theory put forth by Gokul Hariharan and Mark Moskowitz over at J.P. Morgan, and it’s a pretty compelling one, with strong historical precedents.

  Noul iPhone ar urma sa aiba un pret de pornire de 350 – 400$ fara subentii, ar urma sa fie mult mai ieftin decat modelul high-end, insa ar urma sa aiba un pret asemanator cu modelele care au fost trecute pe plan secund de catre Apple. Avand in vedere ca Apple are de acoperit o parte a pietei in care nu exista prea multe optiuni, alegerea acestei variatii de pret este cat se poate de logica, insa desigur ca vorbim despre simple presupuneri si nu stim daca se vor adeveri sau nu.