Apple se pregateste sa lanseze un iPhone ieftin cu ecran de 4 inch si chip A6 imediat dupa WWDC 2013

  Se zvoneste de cateva luni de zile ca Apple se pregateste sa lanseze pe piata un iPhone ieftin care ar urma sa fie disponibil la un pret de maxim 250$ in SUA. Avand in vedere ca terminalul starneste interesul multora, astazi aflam de la Digitimes ca iPhone-ul ieftin ar urma sa aiba un ecran de 4 inch, chip A6, carcasa din plastic ca el ar trebui prezentat la WWDC 2013 si lansat la scurt timp dupa eveniment. Apple ar pregati un stoc initial de 2.5 – 3 milioane de unitati pentru a testa piata, iar daca cererea este mare, productia ar urma sa creasca.

Rumors have continued to abound about Apple’s forthcoming low-cost iPhone as the US-based smartphone vendor is scheduled to host its Worldwide Developers Conference (WWDC) 2013 in June. Speculation currently circulating in the iPhone supply chain in Taiwan indicate that Apple plans to launch an inexpensive model targeting emerging markets with initial quarterly shipments of only 2.5-3.0 million units to test market response. The low-cost iPhone is expected to come with a 4-inch LTPS panel powered by an A6 processor, optimizing the high yield rates of mature components, said the sources. Apple will also adopt cost-effective plastic chassis for low-priced iPhone, the sources added.

  Practic din fata iPhone-ul ieftin ar trebui sa arate exact precum iPhone 5, ar urma sa aiba acelasi hardware, insa ar urma sa aiba o carcasa din plastic is un pret injumatatit. Ca sa fiu sincer imi vine greu sa cred ca Apple ar putea aduce pe piata un iPhone ieftin cu specificatiile astea deoarece ar reduce semnificativ vanzarile terminalului iPhone 5, insa poate cererea pentru un model mai ieftin va compensa pierderile. Deocamdata pare putin probabila prezentarea unui asemenea dispozitiv la WWDC 2013, insa daca el va fi lansat fara iOS 7, Apple nu are motive sa amane prezentarea sa pentru toamna acestui an.

10 COMENTARII

  1. La noi in Romania ma intreb oare cat o sa coste.Cum a fost cu iPad Mini au umflat cu pompa pretul pana a ajuns la pretul iPad-ului 3.

  2. Daca va arata ca in poza…adica cumva facand referire si trezind amintirile primelor imac’uri ar fii macar ceva nou care nu exista pe piata si bineinteles ca pret/look/mobil ar fii perfect dar cred ca ar manca piata iphone 5s.

  3. Nu dau crezare acestei stiri, de ce? Apple tinteste un anumit segment de piata, nicidecum cel descris aici, low/middle. Mai dati-mi un singur exemplu de produs Apple care tinteste sus si mijloc, nu-i asa ca nu aveti niciun exemplu? Apple nu va incepe niciodata sa produca 1000 produse precum competitorii sai, in special cel principal Samsung.
    In concluzie, stirea e un bullshit si nu merita atentie.