Pegatron angajeaza pana in 40.000 de muncitori pentru a fabrica un iPhone ieftin, cererea pentru iPad Mini nu a scazut

  Pegatron este unul dintre partenerii Apple care asambleaza terminale iPhone si tablete iPad, iar cei de la Reuters sustin ca in momentul de fata compania este interesata sa angajeze pana la 40.000 de muncitori pentru a fabrica un iPhone ieftin. Pegatron ar urma sa primeasca comenzi pentru cateva zeci de milioane de unitati ale iPhone-ului ieftin din moment ce are nevoie de atat de multi muncitori, aceasta urmand a fi o schimbare importanta si pentru Apple, care in mod traditional utiliza Foxconn pentru asamblarea majoritatii iPhone-urilor.

Pegatron Corp, an assembler of Apple Inc’s iPhone and iPad, said it would increase its number of workers in China by up to 40 percent in the second half of the year, fuelling market speculation of a new cheaper iPhone. Pegatron currently employs 100,000 workers. Suppliers have told Reuters that Apple is developing a cheaper model of the phone, broadening its sales base to lower-income buyers in growth markets such as China and India.

  Un iPhone ieftin ar ajuta compania Apple sa isi creasca substantial vanzarile, dar si cota de piata, dispozitivul urmand a permite companiei sa acceseze piete in care actualele versiuni ale iPhone-urilor nu au prea mult succes. Daca dispozitivul va avea un pret de vanzare de maxim 350$, atunci exista posibilitatea ca Apple sa ajunga din urma Samsung in ceea ce priveste vanzarile de smartphone-uri, insa totul tine de strategia pe care o vor adopta cei din Cupertino.