Prima Pagina Apple Agentiile guvernamentale si politia din SUA ii cer companiei Apple sa deblocheze...

Agentiile guvernamentale si politia din SUA ii cer companiei Apple sa deblocheze iPhone-urile protejate cu un cod de siguranta

  Dupa cum prea bine stiti deja, Apple permite posesorilor de iPhone-uri sa isi securizeze iPhone-urile cu un cod de siguranta care poate fi format din 4 cifre sau din cifre si litere, totul pentru o mai buna securizare a terminalelor. Aceste coduri de siguranta sunt extrem de greu de spart daca terminalele nu sunt jailbroken, iar agentiile guvernamentale si politia din SUA recurg la Apple pentru a debloca terminalele blocate de catre infractori. E greu de spus daca Apple are un backdoor in sistemul de operare, sau are software special care poate sparge criptarea iOS-ului, insa pana acum extrem de multe entitati politienesti au cerut ajutorul companiei, unele fiind nevoite sa astepte pana la 2 luni pentru deblocarea unui terminal.

The ATF’s Maynard said in an affidavit for the Kentucky case that Apple “has the capabilities to bypass the security software” and “download the contents of the phone to an external memory device.” Chang, the Apple legal specialist, told him that “once the Apple analyst bypasses the passcode, the data will be downloaded onto a USB external drive” and delivered to the ATF.

It’s not clear whether that means Apple has created a backdoor for police — which has been the topic of speculation in the past — whether the company has custom hardware that’s faster at decryption, or whether it simply is more skilled at using the same procedures available to the government. Apple declined to discuss its law enforcement policies when contacted this week by CNET.

  Apple isi avertizeaza utilizatorii ca le poate furniza informatiile confidentiale catre politie sau orice alte agentii guvernamentale daca acestia incalca legea, pun in primejdie siguranta nationala, etc, si se presupune ca in iOS exista o portita pe care Apple o foloseste pentru a accesa terminalele. Desigur ca deocamdata vorbim doar despre zvonuri, insa intr-o anumita masura e normal ca marile companii sa isi lase o modalitate de a accesa un sistem de operare, guvernul american cerandu-le sa faca acest lucru.

 • venericu

  he he he, putem zice ca apple poate favoriza infractorii. Dar sa fim seriosi, rezultatul il pot da politiei si celor ce solicita ajutor intr-un timp foarte scurt insa parca ar fi romani la conducerea apple fiindca numai la noi se mai poarta ca dupa ce se solicita o analiza a unei probleme infractionale raspunsul se da dupa luni de zile. Si apropo de ce se mai cere legatura wifi a utilizatorului in momentul activarii si nu numai (cu reteaua si activarea cartelei e vrajeala de 2 bani pt copii mici) ???? , mai ganditi-va baieti, cate au ei in baza lor de date despre noi si noi nu stim iar politiei le da dupa 2 luni solutia la solicitare ca sa para mai cool sa para ca munceste si apple din greu.

 • djcata

  normal ca exista o portita , in orice exista o portita … voi chiar credeti ca nu exista

 • VYC

  Adica politia nu poate sparge un cod de siguranta,e pe bune.Vrajeala totala.

 • Silviu2

  Ar fi culmea sa facă un sistem in care sa nu mai poată avea acces in cele din urma… Ficare companie are propriile secrete in legatura cu produsele sale.

 • Geon

  Orice sistem software creat din concept se percepe cu modalități de intervenție securizata cu atât mai mult un astfel de sistem de operare cu atâta importantă si atâta utilizatori