iOS 7 – iata cum ar putea functiona un sistem de trial pentru aplicatii din App Store

  De ani de zile utilizatorii ii cer companiei Apple sa implementeze un sistem prin care aplicatiile din App Store sa poata fi incercate inainte de a fi cumparate, insa din pacate compania americana refuza sa faca acest lucru. Pentru a evidentia o metoda simpla prin care poate fi oferita aceasta functionalitate incepand cu iOS 7, un dezvoltator s-a gandit sa prezinte un concept pentru iOS 7 al intregului sistem in actiune. Practic dezvoltatorii ar putea alege ca aplicatiile lor sa fie disponibile in versiune trial pentru 1/7/30 de zile, iar dupa expirarea acelui termen aplicatia ar deveni inaccesibila pana la cumparare.

Developers can choose whether to allow a trial of 1, 7 or 30 days, or to disallow trials all together, on a per-app basis. For those apps that allow trials, the App Store would show a “Try for 7 days” button alongside “Buy app”. If you install the trial app, it gets flagged with a “Trial” flag over the icon, in a similar way to the “New” flag that was introduced in iOS 6. When you run the app, it permanently runs with a double height status bar, which shows the amount of time left. Tapping this status bar opens the app store page allowing you to purchase the app. Once a trial is used up, you can’t get a trial of that app again on the same Apple ID. When the trial is used up, the app icon still remains on your device, but the flag says “Expired” and tapping on it takes you to the App Store rather than opening the app.

  Aplicatia instalata ca si trial in terminalul vostru ar avea un marcaj special care ar indica faptul ca este instalata pentru incercare, iar in timpul rularii ei am avea afisat un banner care ne spune cate zile mai putem incerca aplicatia. Dupa expirarea trial-ului, aplicatia ar avea afisat un marcaj numit Expired, ea nu va mai putea fi accesata, iar un alt trial nu va mai putea fi inceput pentru aceeasi aplicatie, pe acelasi Apple ID. Ideea dezvoltatorului este foarte buna si sunt sigur ca foarte multe lume s-ar bucura sa vada sistemul implementat in App Store, insa exista o foarte mare problema.

  Aplicatiile trial ar avea functionalitate completa, desi ar fi accesibile pentru o perioada limitata de timp, iar piratarea lor ar fi mult, mult mai simpla decat in trecut. Apple trebuie sa gandeasca un sistem extrem de complex pentru protejarea aplicatiilor in acest sistem, insa pana cand acest lucru va fi dezvoltat, totul ramane doar o idee buna, dar cu sanse mici de implementare

9 COMENTARII

  1. E mai simplu ca in Play Store: o cumperi si ai 15 minute pentru refund. In 15 minute ai timp sa-ti dai seama daca-ti place sau nu o aplicatie.

  2. Era ironic raspunsul.Oricum am deja jocurile de pe iOS si Android cumparate (total~200 de euro).Puteam sa fur munca unui developer dar daca eram in postura de developer si un user imi fura munca?!Oricum am iPad Mini dar am jocurile cumparate si folosesc la maximum tableta.Cumpar ce imi convine.

  3. Inafara de smartphone care nu mi-a reusit sa-l fur si a trebuit sa-l cumpar … 🙂 tot ce ține de app le am gratis 🙂 (ironic vorbind) 🙂

  4. Apple face o socoteala simpla in favoarea sa, exclusiv: daca poti incerca o aplicatie fara sa o cumperi atunci iti vei da seama ca e o porcarie (acolo unde e cazul, bineinteles) si normal ca n-o vei mai cumpara (eu am dat cel putin cateva zeci de euro de-a lungul timpului pe aplicatii de doi bani pe care le-am si sters, dealtfel); daca ar fi existat posibilitatea asta (try and buy) banii aia ramaneau in contul meu nu al lui Apple. Extindeti situatia asta la cateva (zeci de) milioane si-o sa observati ca sunt bani buni pe care Apple n-ar prea vrea sa-i piarda…

  5. Trei sferturi din aplicatiile card se gasesc in magazinu lor sunt niste porcarii si daca noi putem testa inainte , apple v-a pierde mult…….
    Apple este o firma care doar pare ca e interesata de clientii ei , adevarul fiind unu cu totul si cu totul altul……trebuie sa fii prea orb , sa nu spun incuiat , ca sa nu observi asta…

  6. daca vor mai continua cu politica lor actuala eu spun ca nu va mai dura mult timp si multa lume va trece la alte sisteme de operare implicit alte firme.