In viitor ultrasn0w ar putea face unlock noilor iPhone-uri multumita unei schimbari a legislatiei americane

  Acum cateva luni de zile v-am spus ca in SUA a fost promulgata o noua lege care interzice decodarea terminalelor mobile, iar in anumite cazuri extreme permite instantelor sa aplice amenzi colosale sau pedepse privative de libertate. De atunci mai multe organizatii guvernamentale si non-guvernamentale au incercat sa creeze o noua lege care sa permita decodarea permanenta a terminalele mobile, indiferent care ar fi acestea. Unlocking Technology Act of 2013 este numele noii legislatii, insa ea trebuie sa fie aprobata de Congresul american si dupa promulgare va elimina interferetenele Librariei Congresului sau a Oficiului pentru Copyright, entitati care au impus pana acum legislatia in aceasta materie.

  Acum probabil va intrebati ce legatura are acest act cu ultrasn0w sau dezvoltarea solutiilor de unlock pentru iPhone, iar raspunsul este desul de simplu. Dev Team dezvolta doar software care se este legal, lanseaza doar programe care nu ii expun in fata unor anchete penale, iar lansarea unui ultrasn0w in actualele circumstante le-ar fi adus numeroase probleme legale. In ultimii ani se specula ca va fi interzisa decodarea terminalelor mobile si poate acesta a fost unul dintre motivele pentru care Dev Team a oprit procesul de dezvoltare a solutiilor de unlock, iar daca acest lucru este adevarat, atunci noua lege ar putea schimba acest lucru.

  Desigur ca nimeni nu garanteaza faptul ca Dev Team se va apuca din nou de dezvoltat solutii de unlock, insa implementarea noii legi ar putea motiva si alte echipe sa faca acest lucru.