Decodarea telefoanelor mobile a devenit ilegala in SUA, ce inseamna asta pentru noi?

  Presupun ca in ultimele zile ati aflat despre o modificare a legislatiei americane, modificare in baza careia decodarea telefoanelor mobile fara acordul operatorilor a devenit ilegala, numai in SUA. Practic orice telefon cumparat dupa data de 26 ianuarie nu poate fi decodat legal decat de operatori, iar cei care efectueaza aceasta operatiune in mod independent incalca legislatia federala americana. Operatorii de telefonie mobila din SUA au acum posibilitatea de a verifica legal daca un terminal este decodat ilegal sau nu, iar daca descopera faptul ca dispozitivul functioneaza in acest mod fara acordul lor, au puterea de a trage la raspundere detinatorul si eventual de a bloca posibilitatea ca dispozitivul sa se conecteze la unele retele de telefonie mobila din SUA.

  Din pacate aceasta legislatie afecteaza si posibilitatea de a decoda permanent iPhone-urile achizitionate din SUA si codate pe retelele de acolo, serviciile care decodau iPhone-urile codate pe AT&T, sau alti operatori, refuzand sa mai faca acest lucru. Unii decodeaza in continuare terminalele achizitionate inainte de 1 ianuarie 2013, insa majoritatea sunt precauti si refuza sa incalce legislatia americana, asa ca daca intentionati sa achizitionati un iPhone de azi inainte, s-ar putea sa ramaneti cu el codat, daca AT&T refuza sa vi-l decodeze. Cartelele de decodare vor functiona in continuare, insa stiti ca pentru unele iPhone-uri nu exista solutii de unlock deloc.

  Aceasta masura afecteaza in principal terminalele cumparate in anul 2013 si pe viitor ar trebui sa realizati, daca nu ati facut-o deja, ca Dev Team nu va mai lansa vreo solutie de unlock pentru terminale iPhone. Echipa a lasat balta procesul de dezvoltare a solutiilor de unlock si in lumina noii legislatii, e putin probabil ca intentiile lor sa se schimbe. Partea buna este ca puteti decoda terminalele achizitionate din alte tari, si daca reusiti sa decodati terminale din SUA, nu are cine sa va traga la raspundere, iar operatorii americani nu vor bloca, complet, posibilitatea de a utiliza iPhone-urile.