Google va concura Game Center-ul cu un serviciu propriu

  Game Center este un serviciu lansat de catre Apple in urma cu mai bine de doi ani de zile, el permitand posesorilor din iDevice-uri sa tina evidenta evolutiei lor in jocuri, sa obtina bonusuri in jocuri, sa isi provoace prietenii in jocuri online si multe altele. Desi Game Center are o vechime atat de mare, deocamdata cei de la Google nu s-au grabit sa lanseze un competitor, insa Google I/O-ul viitor ar putea aduce exact ceea ce are piata nevoie. Google Play Games ar urma sa se numeasca serviciul celor de la Google, el ar urma sa ofere partial aceeasi functionalitate mentionata anterior pentru Game Center, insa ar urma sa fie disponibil exclusiv pe platforma Android.

  • Game invites. For now, it seems that the invite system is pretty closely tied to Google+.
  • Matchmaking
  • Save syncing (to maintain your game saves between devices and installs)
  • There’s some stuff in there for both real-time and turnbased multiplayer, suggesting that Google might be taking some of the weight of making a multiplayer game off the developer.
  • In-Game chat
  • Achievements
  • Leaderboards

  Separat de ceea ce v-am spus eu deja, Google Play Games ar urma sa permita utilizatorilor sa salveze progresul facut in jocuri si ar urma utilizatorilor posibilitatea de a accesa un chat intern. Desi multi le-au cerut celor de la Apple sa ofere o functionalitate similara pentru Game Center, compania americana nu si-a prea dat interesul pentru a implementa asemenea servicii, insa poate Google Play Games vor aduce FaceTime Chat sau Text Chat in Game Center-ul pentru iDevice-uri.

8 COMENTARII

  1. La fel cum game center-ul e specific ios și nu va ajunge pe android, tot asa play games vă rămâne doar pe android. Google play e magazinul celor de la google pentru Android, n-are nici o legătură cu ios.
    Tocmai de asta nici nu vad concurenta, cele doua servicii ținând de platforme diferite.
    Din nou un articol care n-are nicio legătură cu idevice-uri.

  2. Tot prin itunes ai sa faci restore dar cum spunea si colegu mai sus…tre sa faci cu un custom ipsw ca sa il mai poti folosi cu gewey si totodata sa ii faci jailbreak.