US Air Force va achizitiona 18.000 de tablete iPad intr-o incercare de a reduce costurile de functionare a avioanelor (Video)

[youtube]http://youtu.be/8CBjlO_CwRA[/youtube]

  US Air Force este denumirea oficiala a diviziei aeriene a armatei americane, iar in urmatorii 10 ani ea spera sa economiseasca peste 50 de milioane de dolari achizitionad 18.000 de tablete iPad de la compania Apple. Utilizarea tabletelor in locul hartilor clasice ar urma sa economiseasca carburant in valoare de 750.000$ anual, iar inca aproape 5 milioane de dolari vor fi economisiti pentru renuntarea la contractele privind tiparirea manualelor de zbor care sunt oferite pilotilor.

We’re saving about 90 pounds of paper per aircraft and limiting the need for each crew member to carry a 30 to 40 pound paper file. It adds up to quite a lot of weight in paper.

  Conform unui manager al programului care distribuie gentile cu manuale pentru avioane, inlocuirea acestora cu tablete iPad ar urma sa faca avioanele cu 220 de KG mai usoare, locul lor putand fi luat de echipament sau de soldati armati. Ideea americanilor nu este chiar noua, liniile aeriene comerciale fac exact acelasi lucru in ideea de a reduce costurile de functionare ale avioanelor si din moment ce US Air Force o face, atunci sigur o vor face si altii.