Prima Pagina Apple Cuvintele unei vraji din filmul Harry Potter ofera acces la un set...

Cuvintele unei vraji din filmul Harry Potter ofera acces la un set de setari ascunse ale Mac-urilor

 

  Apple sustine ca Mac-urile au cel mai avansat sistem de operare pentru desktop/laptop-uri, isi lauda securitatea, insa cuvintele unei simple vraji pot oferi oricui acces la un meniu acuns de setari care controleaza chip-ul SMC. SMC sau System Management Controller este un chip din interiorul Mac-urilor care controleaza cam tot ce are legatura cu performantele Mac-ului, sau cu furnizarea de curent electric din sursa sa. SMC-ul are un meniu special de setari conceput de Apple pentru diagnosticare si nu numai, iar el poate fi afisat prin utilizarea expresiei SpecialisRevelio.

  Daca introduceti acea expresie impreuna cu o comanda speciala, veti avea acces la meniul de control al SMC-ului, de fapt oricine va avea acces la el daca ajunge langa Mac-ul vostru. Prin acel controller Mac-ul poate fi inchis sau repornit, ii poate fi afectata functionalitatea, etc, insa inainte sa va speriati prea tare trebuie sa stiti ca un hacker nu il poate controla de la distanta.

 • bLu

  Si de unde ma rog se stie aceasta comanda? Cine a divulgat informatia? Bullsh***

 • Chatagra

  Complicat sa intri in bios la mac-uri ..oare ca sa introducem acea comanda ne trebuie o bagheta magica de la Ollivander ?

 • Mario

  De ce nu a aparut comentariul meu in care spuneam ca “vulnerabilitatea” a fost descoperita de un conational de-al nostru? Am deranjat cu ceva?

 • mariurs

  Asa este, Alex Ionescu, un veteran al ingineriei inverse, a descoperit asta!

 • @Mario: Probabil e prin spam.

 • liviu

  al dracului spam domnule … o fi deranjat un drăcușor de pe acest blog
  ..