iOS 7 – Apple si o lovitura grea data Google

 

  Acum mai bine de o saptamana scriam un articol in care va prezentam cateva noutati ce la o prima vedere par prea putin interesante, insa reprezinta o miscare puternica impotriva celor de la Google. Mai exact, este vorba despre implementarea posibilitatii de a partaja clipuri video prin reteaua Vimeo direct din iOS 7. Apple intentioneaza sa implementeze in aplicatia Camera Roll un buton care ne va permite sa partajam clipuri video prin Vimeo exact cum partajam poze prin Facebook sau YouTube.

  Anul trecut Apple a eliminat aplicatia nativa YouTube din iOS fortand Google sa lanseze o aplicatie proprie in App Store, iar anul acesta da o noua lovitura rivalilor implementand Vimeo. Implementarea suportului nativ pentru Twitter si Facebook in iOS 6 a generat o crestere mare in utilizarea serviciilor de pe platforma Apple, iar in cazul Vimeo vorbim despre exact acelasi lucru, insa de aceasta data YouTube-ul va avea de suferit, multi utilizatori novici preferand sa transfere rapid clipuri video in Vimeo decat sa caute aplicatia YouTube in App Store.

  Aceasta este desigur o noua miscare strategica a celor de la Apple care incearca din rasputeri sa “muste” din cota de utilizatori a serviciilor Google, iar parteneriatul cu Vimeo va atrage cu siguranta o parte din utilizatorii YouTube.